S-a răzgândit! Ludovic Orban anunță când ar putea fi redeschise terasele

Luiza Moldovan 18.05.2020, 18:35
S-a răzgândit! Ludovic Orban anunță când ar putea fi redeschise terasele

Legea instituirii stării de alertă nu deschide terasele. Este declarația de astăzi a lui Ludovic Orban, care a anunțat și data la care, totuși, acestea vor putea fi deschise, cu respectarea restricțiilor și măsurilor luate.

Vor fi concediați sute de mii de angajați din domeniu

Daniel Mischie, CEO City Grill, grup care deține 18 localuri și o platformă online de livrări, spune că terasele vor putea fi deschise la 1 iunie:

„Promisiunea prim-ministrului este 1 iunie pentru terase și 15 iunie pentru sezonul estival (…) în situația în care nu există derapaje majore în cifrele comunicate de Comitetul de Supraveghere a Situațiilor de Urgență”.

Din cauza crizei Covid-19, este preconizat ca pierderile suferite de sectorul HoReCa să se situeze la 2,4 miliarde de euro din totalul cifrei de afaceri, iar această cifră este avansată de Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA). Și mai grav este că, din 400.000 de angajați, nu mai puțin de 380.000 vor fi concediați.

Promisiunea lui Mischie e 1 iunie pentru redeschiderea teraselor. Orban pare să ezite
Promisiunea lui Mischie e 1 iunie pentru redeschiderea teraselor. Orban pare să ezite

Virgil Popescu: „Ne e dor să mergem să bem și noi o cafea la o terasă”

În această privință, ministrul Economiei, Virgil Popescu, spunea, acum patru zile, că speră ca terasele să se deschidă cât mai repede cu putință.

„Cred că primul lucru care se poate face pe zona de Horeca este să începem treptat deschiderea teraselor când cei de la Ministerul Sănătăţii vor permite – şi eu sper cât mai repede pentru că, spun sincer, cred că tuturor de aici şi tuturor celor care ne ascultă ne este dor să mergem să bem şi noi o cafea la o terasă, să ne mai uităm la lumea cum trece pe stradă – după care vor urma restaurantele în interior. Hotelurile nu sunt închise, dar turiştii nu se duc. Poate turismul de business, dacă este nevoie cu adevărat să se circule dintr-o parte în alta”, a menţionat Virgil Popescu, într-o videoconferinţă organizată de CNIPMMR.
Popescu leagă conceptul de siguranță drept factor decisiv pentru industria turismului și turist. În opinia lui, niciun turist nu va pleca nicăieri dacă nu se va simți în siguranță.
Urmăriți Impact.ro și pe