Ce l-a deranjat pe Ludovic Orban la întrebările jurnaliștilor. Cum a anunțat primul-ministru că terasele rămân închise

Iancu Andreea 18.05.2020, 09:26
Ce l-a deranjat pe Ludovic Orban la întrebările jurnaliștilor. Cum a anunțat primul-ministru că terasele rămân închise

În cadrul unei ședințe, duminică după amiază, la sediul Ministerului de Interne, Ludovic Orban și Marcel Vela au discutat despre modul în care se va aplica starea de alertă începând de luni, 18 mai. Astfel, premierul a răspuns întrebărilor unor jurnaliști, care au cerut lămuriri pentru weekend-ul 15-17 mai.

La această ședință nu am luat măsuri, am hotărât cum procedăm odată cu intrarea în vigoare a Legii 55, de mâine. Am luat decizia de a convoca dimineață Comitetul și ședință de Guvern la ora opt. Ședința CNSU și de Guvern sunt necesare pentru a lua toate măsurile pentru instituirea stării de alertă.

Terasele vor rămâne închise

Primul Ministru a declarat că terasele vor rămâne închise în continuare. Oficialul reamintește că de luni autoritățile vor asigura respectarea regulilor impuse prin legea în vigoare.

Avem toate mijloacele necesare pentru a impune respectarea legii. Vom apela la toate pârghiile pe care le avem pentru a ne asigura că instituțiile publice, agenții economici, cetățenii respectă regulile pe care le-am impus.

Deocamdată, terasele vor rămâne închise Sursă foto - Pexels
Deocamdată, terasele vor rămâne închise
Sursă foto – Pexels

Reacție nervoasă la adresa jurnaliștilor

Ludovic Orban a fost vizibil enervat de întrebările insistente ale unor jurnaliști. Aceștia își doreau lămurirea situației din weekend-ul ce tocmai a trecut. Este cunoscut faptul că de la ieșirea din starea de urgență, în data de 15 mai, până la intrarea în starea de alertă 18 mai, a existat un vid legislativ.

Decizia pe care am luat-o este aceea că odată cu intrarea în vigoare a legii să instituim starea de alertă prin HG prin condițiile stabilite de Parlament. HG va cuprinde tot ce prevede legea, planul de măsuri cu cele trei anexe. Odată cu adoptarea HG rămânem în stare de alertă.

Întrebat dacă această lege va intra în vigoare începând de luni sau de marți, premierul a avut o ieșire nervoasă. Acesta i-a spus jurnalistului că întrebările sale sunt deranjante. De asemenea, Orban a punctat că legea se aplică în fiecare zi.

Îmi puneți niște întrebări deranjante, legea se aplică în fiecare zi!

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...