S-a inaugurat primul centru de vaccinare împotriva COVID-19 din București pentru profesori și elevi

Elena Avramescu 14.09.2021, 10:47
S-a inaugurat primul centru de vaccinare împotriva COVID-19 din București pentru profesori și elevi

S-a dat starul unui nou an școlar, însă mai atipic deoarece pandemia încă influențează viața elevilor și a profesorilor, fiind într-o continuă adaptare la noul normal. Pe lângă ei, și medicii și asistentele sunt în alertă, mai ales că de azi începe vaccinarea elevilor în școli.

Primul centru de vaccinare împotriva COVID-19 din București, pentru elevi

Astfel că în București a fost inaugurat primul centru de vaccinare împotriva COVID-19, destinat elevilor și profesorilor, în cadrul Complexului Educaţional Laude-Reut. În plus, la festivitatea de deschidere a fost prezentă și Oana Nicolescu, director executiv al Direcției de Sănătate Publică din București, care este de părere că imunizarea îi va scăpa pe elevi de cursurile online.

Ca și intenție, sunt într-adevăr în jur de patru școli care și-au arătat intenția prin echipe mobile. Se poate întâmpla de pe o zi pe alta. Adică dacă noi de astăzi știm numărul doritorilor, cu siguranță în cursul zilei de mâine putem organiza această vaccinare, a spus Oana Nicolescu, director executiv DSP București.

Alma este una dintre elevele care s-a vaccinat la școală, are 12 ani și nu are frică de vaccin. Aceasta este de părere că doar așa lucrurile vor reveni la normal.

Primul centru de vaccinare impotriva COVID-19 din Bucuresti, pentru elevi
Vaccinare elevi

Am ajuns la concluzia că e mai bine, că dacă ne vaccinăm cu toții, atunci probabil o să ieșim mai repede din această pandemie și sincer mie chiar nu-mi place, m-am săturat, mi-a fost dor de toți colegii mei, mi-a fost greu în școala online, a spus Alma, potrivit Aleph News.

În alte orașe lucrurile nu stau prea bine, spre exemplu în Craiova, la Colegiul Național „Elena Cuza”. Aici conducerea școlii urmează să întocmească curând o situație cu elevii vaccinați și cu cei care doresc să primească ser COVID- 19 abia în zilele următoare.

În momentan nu știe nimeni unde vor fi vaccinați doritorii, însă este puțin probabil ca acest lucru să se facă în cabinetul școlar, spune Cristina Dan, medicul școlar.

Nu avem nici măcar dotarea necesară, adică o imprimantă…Calculator este, dar nu este foarte performant. Mă rog, să zicem, calculator ar fi. Nu avem frigider, a spus Cristian Dan, medic școlar „C.N. Elena Cuza” Craiova.