Cine sunt elevii români care vor face școală online, din 13 septembrie 2021. Anunțul tocmai a fost făcut

Nicu Stan 01.09.2021, 13:08
Cine sunt elevii români care vor face școală online, din 13 septembrie 2021. Anunțul tocmai a fost făcut

Anul școlar 2021-2022 va începe cu elevii prezenți fizic în școli, mai puțin acei elevi care suferă de boli cronice. Astfel, elevii bolnavi de boli cronice vor începe școala făcând ore de acasă. De ce boli trebuie să sufere elevii ca să facă școală online.

Nu toți elevii vor începe școala pe 13 septembrie cu prezența fizică în școli. Ce elevi vor face face ore online

Elevii diagnosticați cu o boală cronică, începând de la boli respiratorii cronice severe până la boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet, boli inflamatorii sau autoimune, vor începe anul școlar 2021-2022 online, fiind scutiți de prezența fizică.

Pentru asta, elevii vor trebui să dețină un aviz în acest sens de la medicul curant și acordul scris al părinților, stipulează Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății care reglementează toate măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirus, ce vor fi aplicate în noul an școlar.

Elevii care sufera de anumite boli nu vor merge la scoala, vor face scoala online
Elevii care sufera de anumite boli nu vor merge la scoala, vor face scoala online

Ce boli aduc școală online pentru elevii de până în 12 ani

Regula anunțată de cele două ministere, al Educației și al Sănătății, se aplică preșcolarilor și elevilor cu vârsta de până în 12 ani.

”Preşcolarii/Elevii cu vârstă mai mică de 12 de ani, care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv cei diagnosticaţi cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv sau alte afecţiuni cronice, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor, pot fi scutiţi de prezenţa fizică în şcoală”, informează Ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății.

Elevii de peste 12 ani, scutiți de prezența fizică în școală dacă suferă de aceste boli

În schimb, elevii cu vârste mai mari de 12 ani, dar care suferă de anumite boli vor putea să facă școală online de la domiciliu, chiar dacă sunt vaccinați anti-coronavirus cu schema completă, vaccin plus rapel.

”Elevii cu vârsta de peste 12 ani, care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv sunt diagnosticați cu afecțiuni asociate cu imunodepresie moderată sau severă (transplant, afecțiuni oncologice în tratament imunosupresor, imunodeficiențe primare sau dobândite, alte tipuri de tratamente imunosupresoare) cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților pot fi scutiți de prezența fizică în școală, chiar dacă sunt vaccinați cu schema completă”.

Părinții vor primi un formular în care își vor da acordul sau vor refuza vaccinarea anti-covid a copiilor în școală

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației anunțase încă de acum o săptămână că va emite între 1 și 3 septembrie Ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății cu privire la regulile ce se vor aplica în acest an școlar pentru a se limita răspândirea pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Sorin Câmpeanu a anunțat de curând că părinții vor primi un formular în care vor trebui să fie de acord sau să refuze vaccinarea anti-covid a copiilor în școală, în scris.

Urmăriți Impact.ro și pe