SPECIAL

S-a dat startul la reduceri: bilete de avion cu 10 euro și haine mai ieftine chiar și cu 70 la sută

Adriana Olaru 09.01.2022, 14:14
S-a dat startul la reduceri: bilete de avion cu 10 euro și haine mai ieftine chiar și cu 70 la sută

După perioada sărbătorilor de iarnă, când românii au fost nevoiți să scoate din buzunare sume uriașe pentru câteva zile de vacanțe la munte sau la malul mării, a venit vremea reducerilor la vacanțe, dar și la haine în marile magazine din țară. Internetul este plin de oferte pentru cei care vor un city break, la fel și site-urile pe care se găsesc piese vestimentare sau parfumuri.

S-a dat startul la reduceri

De Crăciun și de Revelion, prețul vacanțelor din România a fost extrem de piperat, un lux pentru o bună parte din populație care și-a dorit să se relaxeze câteva zile și să se bucure de sărbători într-un cadru de basm. Pentru o noapte de cazare pe Valea Prahovei, oamenii au fost nevoiți să scoată din buzunare sute de lei, în funcție de cerințe și de condiții. Dacă calculăm și prețul drumului și nervii întinși la maximum, cel mai probabil, la finalul calculului vedem că sunt destul de multe minusuri.

Imediat ce au trecut sărbătorile de iarnă, site-urile pe care se găsesc bilete de avion au fost invadate cu reduceri foarte mari, astfel încât pentru un city-break drumul costă doar câțiva euro. Spre exemplu, un drum din București către Bologna, pe 28 ianuarie, costă doar 10 euro, adică aproximativ 50 de lei. Comparativ, un drum cu mașina unei companii de taximetrie din București, din cartierul Titan până la Aeroportul Henri Coandă ajunge să coste într-o zi cu trafic intens cât un bilet de avion București-Bologna. La capitolul oferte Italia stă destul de bine în aceste săptămâni și pe 26 ianuarie un zbor București-Roma costa doar 16 euro.

S-a dat startul la reduceri
S-a dat startul la reduceri

Bilete de avion la preț de chilipir

O altă ofertă asemănătoare găsim luna aceasta pentru Belgia, în data de 29 ianuarie. Un bilet de avion București-Bruxelles costă doar 11 euro, de precizat însă că vorbim despre companii aeriene low-cost, iar în acest preț nu este inclus bagaj de cală, doar un bagaj de mână care poate fi luat în cabina avionului.

Și pentru luna februarie continua ofertele și pe 3, spre exemplu, un bilet de avion București-Londra costa doar 16 euro, atât cât cost pe 6 februarie un zbor din Capitală către Milano. Pe lângă ofertele pentru ianuarie și februarie au apărut și reduceri mari la biletele de avion ale companiilor low-cost pentru luna martie, o altă perioadă în care românii caută vacanțe și vor să se bucure de fel de fel de experiențe. Chiar în prima zi a lunii martie sunt scose la vânzare bilete de avion București-Londra cu doar 16 euro, în timp ce în Italia, de pe 3 martie până pe 7, sunt reduceri importante care fac ca prețul final al unui bilet București-Milano, spre exemplu, să fie de 20 de euro. Și nu doar la cursele externe sunt reduceri, cei care vor în martie să se bucure de câteva zile în care să viziteze Timișoara își pot lua bilete pentru avioanele care decolează din București cu doar 19 euro.

Reduceri la haine în marile magazine

Pe lângă biletele de avion au scăzut prețurile și pentru cazări în marile orașe turistice din Europa. Astfel că o noapte de cazare în Roma, spre exemplu, în luna ianurie începe de 90, 100 de lei, în cazul unor camera cu mai puține dotări și condiții. Și pentru Belgia au mai scăzut prețurile la hoteluri, o noapte în Bruges începe de la 150 de lei.

Pe lângă vacanțe la prețuri foarte mici în această periodă s-a dat startul reducerilor și în magazinele de haine și de accesorii din România. În marile centre comerciale piesele vestimentare ajung să coste chiar și cu 70 la sută mai puțin față de perioada sărbătorilor de iarnă. Reducerile, spun comercianții, vor ține câteva săptămâni. Între timp, în marile magazine au apărut colecțiile de primăvară care sunt la prețurile întregi.

Urmăriți Impact.ro și pe