S-a dat startul cursurilor la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. 1.600 de studenţi au participat la ceremonia de deschidere a noului an universitar

Elena Avramescu 04.10.2021, 14:04
S-a dat startul cursurilor la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. 1.600 de studenţi au participat la ceremonia de deschidere a noului an universitar

În decursul zilei de astăzi, în jur de 1.600 de studenţi au început cursurile la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Cu toate acestea, ceremonia de deschidere a noului an universitar a avut loc fără invitaţi sau jurnalişti, cu scopul de a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

S-a dat startul cursurilor la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

În prezent, Academia Forţelor Terestre are în derulare programe de studii universitare de licenţă, programe de studii universitare de master şi cursuri postuniversitare. La data de 4 octombrie vor începe studiile 1.598 de studenţi şi cursanţi, astfel:

La programele de studii universitare de licenţă, 970 de studenţi (dintre care 302 studenţi în anul I), şcolarizaţi pentru Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul de Justiţie, la specialităţile militare: Infanterie, Cercetare, Paraşutişti, Vânători de munte, Poliţie Militară, Tancuri, Artilerie şi rachete, Geniu, Apărare CBRN, Auto, Comunicaţii şi informatică, Finanţe-contabilitate, Intendenţă şi Logistică.

La programele de studii universitare de master (Leadership organizaţional, Intelligence în organizaţii, Managementul capabilităţilor organizaţionale şi Management şi tehnologie), 547 de studenţi, găsim notat într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu din Sibiu
Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu din Sibiu

În plus, un număr de 81 de cursanţi extra s-au înscris la cursurile postuniversitare la academia militară din Sibiu.

Începerea anului universitar se va face cu respectarea tuturor măsurilor impuse pentru prevenirea infectării personalului cu virusul SARS-CoV-2. Toţi studenţii nevaccinaţi şi care nu se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi a confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 vor fi testaţi RT-PCR. În eventualitatea în care vor exista rezultate pozitive în urma testării, la nivelul academiei sunt amenajate spaţii special destinate pentru izolarea lor şi carantinarea contacţilor direcţi.

S-a hotărât ca desfăşurarea cursurilor să se facă faţă în faţă, dar şi online cu personalul didactic sau studenţii izolaţi sau carantinaţi, în momentele în care situaţia o va impune. Astfel că instrucţia se va desfăşura cu respectarea distanţării fizice dar şi cu evitarea lucrului pe ateliere cu material de instrucţie comun. Mai mult, la fiecare punct de instrucţie sunt asigurate produse de dezinfecţie, mai găsim notat în comunicatul de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...