Institutul Marius Nasta, copleşit de valul de pacienţi bolnavi de Covid. Beatrice Mahler: ”Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul. Va trebui să îi punem doi în pat”

Ana Anitoiu 03.10.2021, 21:29
Institutul Marius Nasta, copleşit de valul de pacienţi bolnavi de Covid. Beatrice Mahler: ”Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul. Va trebui să îi punem doi în pat”

Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București este copleşit de valul de pacienţi bolnavi de Covid-19. Managerul unității spitalicești, Beatrice Mahler, a vorbit despre situația în care se află spitalul.

Pacienți scoși pe holuri la Institutul ”Marius Nasta”

În secția Covid-19 de la Institutul ”Marius Nasta” sunt internați 104 pacienți, iar oamenii continuă să se interneze cu forme severe de insuficiență respiratorie, după cum arată un anunț al spitalului.

În fotografii publicate de Institut pe internet se vede cum unii dintre pacienți stau în paturi ce au fost scoase pe holuri, deoarece nu mai sunt locuri în saloane.

Institutul Marius Nasta, coplesit de valul de pacienti bolnavi de covid. Beatrice Mahler „Cel mai dificil lucru este sa asiguram oxigenul. Va trebui sa ii punem doi in pat ”
Imagini din Institutul Marius Nasta

Beatrice Mahler: ”Următoarea etapă, să îi punem doi în pat”

De asemenea, managerul Institutului a spus că pacienții stau sub scară, iar următoarea etapă va fi să fie așezați câte doi în pat, săptămâna viitoare, în contextul în care se așteaptă ca oamenii să se interneze în continuare.

”Gândiți-vă că astăzi am avut 8.000 de cazuri, ieri 10.000. Aproximativ 300 de pacienți zilnic, peste o săptămână, vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Ei vor fi admiși în spital, dar în Terapie Intensivă pentru puțini vor fi locuri”, a mai spus Beatrice Mahler, potrivit libertatea.ro.

Beatrice Mahler, despre criza din spital

Beatrice Mahler a mai declarat că personalul medical nu mai face față situației și că se preconizează o criză a oxigenului în unitatea sanitară.

”Colegii mei nu mai fac față. De la ora 10.00, medicul de gardă nu a ieșit nici să bea apă și acum este ora 17.00. Doamna doctor Ileana Stoicescu este de 7 ore în echipament. Următoarea criză care se preconizează în următoarele zile sau chiar ore va fi criza oxigenului.

Buteliile sunt limitate, oxigenul dintr-o butelie ține foarte puțin și, pe lângă faptul că nu avem paturi suficiente, o să avem și o incapacitate de a asigura un nivel de oxigenare de care au nevoie pacienții. Acest lucru este cutremurător”, a spus Beatrice Mahler.

De altfel, Institutul ”Marius Nasta” a transmis un mesaj pe Facebook în care a spus că cea mai dificilă misiune este asigurarea oxigenului pentru pacienții cu Covid-19, deoarece există surse de oxigen doar pentru 81 de paturi, iar pentru restul pacienților doar butelii și concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut față de nevoia lor.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.682 de cazuri noi de cazuri de Covid-19 în România, după ce au fost efectuate 46.075 de teste. Alte 150 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit, iar numărul pacienților internați la ATI a crescut cu 28, ajungând la 1.440. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus, AICI!

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...