S-a aflat cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat! ITIA și-a motivat decizia de suspendare

Stan Filon 14.09.2023, 15:18
S-a aflat cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat! ITIA și-a motivat decizia de suspendare

Acum s-a aflat acum cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat cu Roxadustat, substanța interzisă în sport din cauza căreia viața fostului nr 1 mondial s-a transformat într-un adevărat coșmar! Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis și-a motivat decizia.

S-a aflat cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat

Așadar, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a explicat joi decizia de a o suspenda 4 ani pe Simona Halep și a dezvăluit inclusiv numele persoanei care i-a recomandat sportivei suplimentul contaminat, cel pe care fosta lideră WTA dă vina pentru testul pozitiv de la US Open 2022.

ITIA a publicat un documentat de 126 de pagini în care prezintă acuzațiile aduse Simonei și modul în care s-a apărat sportiva la audierea de la Londra (28, 29 iunie). Citește și Cum poate ataca Simona Halep cumplita decizie de suspendare. Ce riscă sportiva noastră

S-a aflat cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat
S-a aflat cine i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat

Supliment cu colagen

„Halep susține că prezența roxadustatului în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei”, se arată în comunicatul ITIA.

Astfel s-a aflat că totul s-a petrecut la academia lui Patrcik Mouratoglou! Suplimentul de colagen i-a fost recomandat Simonei Halep de către Candice Gohier, fizioterapeuta de la Academia Mouratoglou. Este vorba despre primul fizioterapeut străin din cariera dublei câștigătoare de Grand Slam.

”Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

Sumplimentul a fost verificat de mai multe ori

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante. Citește și Simona Halep, o nouă decizie tristă în scandalul de dopaj. Românca a făcut anunțul

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în motivarea ITIA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...