Cum poate ataca Simona Halep cumplita decizie de suspendare. Ce riscă sportiva noastră

Mihnea Tălău 13.09.2023, 08:55
Cum poate ataca Simona Halep cumplita decizie de suspendare. Ce riscă sportiva noastră

Simona Halep a primit patru ani de suspendare pentru dopaj, după testul pozitiv cu roxadustat de la US Open 2022. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat, marți, că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis, ca urmare a două încălcări ale Programului antidoping în tenis.

Simona, sancționată cu cea mai gravă pedeapsă posibilă

Într-o decizie de 126 de pagini, tribunalul a admis ambele acuzaţii aduse de ITIA – un test de urină pozitiv pentru o substanţă interzisă şi o încălcare a Programului de Paşaport Biologic.

”Ultimul an a fost cel mai greu meci din viaţa mea şi, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viaţa tenisului”, a declarat Simona Halep.

Ea a mai spus că se antrenează în continuare și va întreprinde toate demersurile necesare  pentru a-și reabilita numele în fața acestor acuzaţii false şi pentru a se întoarce pe teren. În acest sens va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi va urma toate căile legale de atac împotriva companiei producătoare a suplimentelor pe care le-a folosit.

Sportiva noastră a fost sancționată cu cea mai gravă pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și orice activitate asociată acestuia.

Asociatia lui Novak Djokovic vorbeste despre cazul Simonei Halep

Cel mai negru scenariu

După această decizie Simona Halep ar putea rămâne și fără titlurile cucerite în ultimii ani. Un astfel de exemplu este cunoscutul ciclist Lance Armstrong care a fost deposedat de toate titlurile cucerite, din cauza dopajului. Dacă i s-ar retrage titlurile româncei, una dintre profitoare ar fi Serena Williams, pe care Simona a umilit-o în finala de la Wimbledon.

Citește și: Lovitură cruntă pentru Simona Halep. Românca nu mai figurează în clasamentul WTA

Oricum, Simona Halep a ieșit din clasamentul mondial TOP 1000. Actualizarea noului clasament mondial care a avut loc începând de luni, 11 septembrie, când numele și punctele Simonei Halep au fost eliminate complet. Ea a pierdut și ultimele puncte.

Simona are posibilitatea pentru a scăpa sau reduce suspendarea, să depună recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...