S-a aflat când intră în concurs România la Eurovision 2023. A fost anunțată data oficială

Anca Manolica 01.02.2023, 22:54
S-a aflat când intră în concurs România la Eurovision 2023. A fost anunțată data oficială

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2023 va marca o premieră. Deși țara câștigătoare este Ucraina, Marea Britanie este care va organiza evenimentul, în numele acesteia, victimă a agresiunii Rusiei. Iată când va intra țara noastră în concurs. A avut loc tragerea la sorţi pentru desemnarea ţărilor participante.

Eurovision 2023: Când va concura România

Tragerea la sorţi pentru desemnarea ţărilor participante în cele două semifinale ale Eurovision 2023 a avut loc la Liverpool, orașul în care se va organiza ediția din acest an. Dar până atunci, pe 11 februarie, va avea loc finala Selecţiei Naţionale Eurovision, în cadrul căreia va fi ales reprezentantul României și piesa cu care va reprezenta țara noastră la Eurovision Song Contest 2023.

Câștigătorul va fi desemnat exclusiv prin votul publicului, finala Selecţiei Naţionale fiind transmisă în direct la TVR. Ulterior, țara noastră va intra în concurs în prima parte a celei de-a doua semifinale, în data de 11 mai.

Alături de România, în a doua semifinală vor mai evolua și Armenia, Cipru, Danemarca, Belgia, Islanda, Grecia, Estonia, Albania, Australia, Austria, Lituania, San Marino, Slovenia, Georgia și Polonia. În cadrul primei semifinale, din data de 9 mai, vor concura piese din alte 15 ţări.

Țările care merg direct în finala Eurovision 2023

Eurovision va marca în acest an cea de-a 67-a ediție a concursului. Dintr-un total de 37 de țări participante, doar 31 vor concura în semifinale pentru cele 20 de locuri disponibile. Restul de șase sunt calificate direct în marea finală din 13 mai 2023: Ucraina – câștigătoarea ediției 2022, alături de cele cinci mari țări plătitoare participante: Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.

România la Eurovision 2023
România la Eurovision 2023

Așa cum am menționat anterior, Eurovision Song Contest 2023 se va desfășura anul acesta în Marea Britanie, ţară care organizează evenimentul în numele Ucrainei. Semifinalele sunt programate pentru zilele de 9 şi 11 mai, iar finala va avea loc pe 13 mai 2023.

Eurovision Song Contest una dintre cele mai importante competiţii muzicale internaţionale, organizată de EBU, cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice. European Song Contest (ESC) are loc în fiecare an, începând din 1956, fiind unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Citește și: Suma fabuloasă pe care o are de plătit România pentru a participa la Eurovision 2023. De ce nu s-a luat în calcul retragerea din competiție (Exclusiv)

Finaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision România 2023

 1. Adriana Moraru – Faralaes
 2. Aledaida – Bla Bla Bla
 3. AMIA – Puppet
 4. Andrada Popa – No time for me
 5. Andreea D Folclor Orchestra – Periniţa mea
 6. Deiona – Call on me
 7. Erin Dăneţ – Bad&cool
 8. Maryliss – Hai Vino
 9. Ocean Drive – Take you home
 10. No Artist – Statues
 11. Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros – Lele
 12. Theodor Andrei – D.G.T. (Off and on)
Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...