S-a aflat acum. Unde lucrau hoții de la Kogălniceanu și cum au furat motorină de 2 milioane de dolari

Elena Avramescu 25.11.2021, 14:28
S-a aflat acum. Unde lucrau hoții de la Kogălniceanu și cum au furat motorină de 2 milioane de dolari

Baza Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, este considerat unul dintre cele mai păzite locuri din România, unde sunt peste o mie de militari americani, care în cazul unui conflict cu Rusia ar fi nevoită să plece în misiune de urgență.

Unde lucrau hoții de la Kogălniceanu

Până acum, 7 români le-au furat zeci de mii de tone de motorină, iar hoții luau combustibilul din generatoarele armatei. Furau fie direct din baza militară, fie în timpul unor exerciții NATO. În total, au scos din unitate peste 1,5 milioane de litri de motorină ce valorează 2 milioane de dolari, iar această cantitate ar putea să intre în 50 de cisterne.

Astfel că cei 7 români lucrau la firma ce alimenta generatoarele folosite la baza militară de la Mihail Kogălniceanu și lucrează întotdeauna identic. În plus, alegeau momente în care niciun militar nu se afla în zonă. Neregulile au fost sesizate de guvernul federal al Statelor Unite.

Au fost mulți suspecți miercuri la sediul central DIICOT, iar pe lângă perchezițiile din Constanța, procurorii antimafia au descins în mai mult de 450 de locuri. Unii au fost luați direct din pat, iar alții nu au știut ce se întâmplă atunci când mascații au intrat peste ei și au vrut să cheme Poliția.

Un alt suspect areușit să sară pe geam atunci când mascații au intrat în apartamentul lui. În plus, suspecții au încălcat aproape tot Codul Penal. În prezent sunt zeci de anchete, iar aceștia ar fi comis toate infracțiunile pe care procurorii DIICOT le investighează, de la crima organizată și până la trafic de droguri.

În Neamț, angajații Casei de Asigurări au fost luați de mascați pentru că ar fi falsificat concedii medicale pentru rudele lor. Cu toate că acestea erau sănătoase, nuvoiau să meargă la muncă și primeau bani de la stat. Astfel că au câștigat prin acest mod aproape 6 milioane de lei. Și la Iași procurorii au prins o altă rețea care s-a îmbogățit de pe urma a zeci de bătrâni.

În plus, la percheziții, polițiștii au găsit saci plini cu bani, bijuterii și aur. Suspecții aveau în casă inclusiv pistoale și artificii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...