Ucraina nu se lasă și îl provoacă pe Vladimir Putin. Ce țări au participat la exercițiile militare de lângă România

Ana Anitoiu, Diana Dumitrache 28.07.2021, 18:33
Ucraina nu se lasă și îl provoacă pe Vladimir Putin. Ce țări au participat la exercițiile militare de lângă România

Ucraina organizează execiții militare de amploare cu participarea a trei alte țări, în perioada 17 -30 iulie, lângă România. Atenția președintelui Vladimir Putin a fost atrasă de 1.200 de militari și peste 200 de vehicule de luptă.

Cum s-au desfășurat exercițiile militare ale Ucrainei până acum. Cine participă

Din 17 iulie și până în prezent, în cadrul exercițiilor militare ce au loc în poligonul de pregătire Iavoriv din regiunea Lvov soldații au tras în ținte inamice. În plus, mai multe elicoptere au survolat și au fost desfășurate în teren mai multe vehicule blindate. La acest eveniment militar organizat de Ucraina, numit Three Swords-2021, participă și Statele Unite ale Americii, Polonia şi Lituania.

”(Exercițiile tactice, n.r.) arată un nivel ridicat de pregătire şi disponibilitatea partenerilor noştri de a respinge în comun agresivitatea”, a declarat Evhen Moisiuk, comandantul forţelor ucrainene de asalt aerian.

Ucraina nu se lasa si il provoaca pe Vladimir Putin. Ce tari au participat la exercitiile militare de langa Romania
Soldati in timpul unui exercitiu militar

Tensiuni crescute între NATO şi Rusia

Aceste exerciții militare organizate de Ucraina vin în contextul în care există unele tensiuni crescute între NATO și Rusia. În luna iunie, Moscova a transmis că a tras focuri de avertizare şi a lansat bombe în direcţia unei nave de război britanice pentru a o determina să se retragă din apele Mării Negre în largul coastei Crimeei.

De asemenea, relațiile dintre Kiev și Moscova au avut de suferit după ce Rusia a ocupat Crimeea, precum şi din cauza sprijinului Rusiei pentru forţele separatiste în conflictul din regiunea Donbass din estul Ucrainei.

Noile exerciții militare vin după ce în luna iunie, Ucraina și Statele Unite ale Americii au desfășurat un alt exercițiu militar, Sea Breeze. Acesta a implicat peste 30 de țări, în Marea Neagră şi sudul Ucrainei, în ciuda solicitărilor din partea Rusiei de anulare a evenimentului.

Vladimir Putin, avertisment îngrijorător

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a participat la o paradă navală ce a avut loc la Sank Petersburg și a făcut un avertisment îngrijorător. Liderul rus a anunțat că flota rusă este capabilă să dea ”lovitura letală” oricând, dacă va fi cazul.

”În prezent, flota rusă are tot ce îi trebuie pentru a apăra infailibil ţara şi interesele noastre naţionale. Suntem capabili să depistăm orice ţintă inamică sub apă, la suprafaţă sau în aer şi de a da lovitura letală dacă este necesar”, a spus Vladimir Putin.

Vladimir Putin, pregătit pentru un război nuclear

De asemenea, Vladimir Putin vrea să fie pregătit pentru un eventual război nuclear. Președintele Rusiei a comandat două avioane ultramoderne din care ar putea să asiste la un astfel de conflict militar, coordonând loviturile nucleare și mișcările de trupe.

La fel ca avioanele de tipul Air Force One, aparatele de zvor pe care le-ar putea folosi Vladimir Putin vor avea rolul de centru operațional. Noile aeronave comandate de la Kremlin pot transporta și alți oficiali din cadrul Armatei sau Guvernului. Mai multe detalii despre noile avioane ale lui Vladimir Putin, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...