S-a aflat acum! Cum sărbătorea Ceaușescu noaptea dintre ani. Avea o tradiție de care nu se lipsea niciodată

Elena Avramescu 29.12.2020, 14:54
S-a aflat acum! Cum sărbătorea Ceaușescu noaptea dintre ani. Avea o tradiție de care nu se lipsea niciodată

Cum sărbătorea Ceaușescu noaptea dintre ani. An de an, multe secrete de-ale fostului dictator ies la iveală, după cum este și cazul de față. Pe vremea comunismului, nu se concepea ca să ieși din țară pentru a petrece noaptea dintre ani. Astfel că nici Nicolae Ceaușescu nu făcea acest lucru, însă avea o tradiție pe care o respecta cu strictețe în fiecare an.

Cum sărbătorea Ceaușescu noaptea dintre ani

Apogeul sărbătorilor de iarnă în perioada comunistă era reprezentat de Revelion. În lipsa petrecerilor la restaurante, care erau rezervate atunci doar de nomenclaturişti, românii se adunau în grupuri mici, în casele lor, şi se bucurau de momentele de distracţie difuzate de programul TVR. În acele vremuri, seara de Revelion era singura din an în care Televiziunea Română difuza un program prelungit de muzică și scenete, și singura seară în care nu se lua lumina.

Dar cum petrecea cuplul Ceaușescu de Revelion? Acesta avea un rol bine definit în derularea evenimentelor din preajma „petrecerii”. Totul începea în ziua de 31 decembrie, cu faimoasele urări în direct adresate celor doi. Zeci de persoane lucrau săptămâni în șir pentru a construi decorurile uriașe din sala de sport a clubului Floreasca din Bucureşti, unde avea loc acest eveniment.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...