S-a aflat acum! Câți bani o să primească medicii de familie pentru fiecare pacient vaccinat: “O plată suplimentară pentru muncă suplimentară”

Stan Filon / 15.01.2021, 19:13
S-a aflat acum! Câți bani o să primească medicii de familie pentru fiecare pacient vaccinat: “O plată suplimentară pentru muncă suplimentară”

S-a aflat acum câți bani vor încasa medicii de familie pentru a-i atrage și vaccina pe pacienții lor! Medicii de familie sunt foarte importanți acum, în cea de-a doua etapă a vaccinării, care a avut startul vineri, 15 decembrie. S-a aflat cui a venit rândul acum la imunizare.

Cât primesc medicii de familie pentru fiecare pacient vaccinat împotriva coronavirusului

Cel care a venit cu detaliile despre remunerarea medicilor de familie care se vor implica în campania de vaccinare a fost chiar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a spus și cum se va desfășura cea de-a doua etapă a vaccinării împotriva noului virus, în care vor fi imunizate persoanele de peste 65 de ani, dar și cele cu afecțiuni grave.

”Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare și de convingere a românilor: medicii de familie. Ne bazăm pe medicii de familie să le stea la dispoziție oamenilor despre orice informație au nevoie. Medicii de familie sunt esențiali în această perioadă.

Cat primesc medicii de familie pentru fiecare pacient vaccinat
Cat primesc medicii de familie pentru fiecare pacient vaccinat

Plăți făcute în funcție de normă

Pentru perioada următoare, ne bazăm pe medicii de familie să informeze și să programeze în platforma de vaccinare pacienții pe care îi au pe liste și să se asigure că vin la vaccinare și le stau la dispoziție și după vaccinare.

Medicii de familie vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară. Nu este vorba de niciun bonus. Este o plată suplimentară pentru muncă suplimentară. 30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde medicul de familie îl programează, acolo unde pacientul merge și se vaccinează.

Când se trece de 50% din lista de vaccinare, consiserăm că este un efort, iar de atunci plata se face cu 50 de lei pentru pacientul care este informat, programat, vaccinat, monitorizat. Peste 60%, vorbim despre 60 de lei. Este o plată progresivă”, a spus ministrul.

Cum se vor redeschide școlile

Ministrul Sănătății a vorbit și despre redeschiderea școlilor. Autoritățile au ajuns la un acord ca elevii să revină în bănci începând cu data de 8 februarie, odată cu începerea semestrului al II-alea.

”Se vor deschide școlile în anumite condiții de siguranță. Dacă trendul rămâne ca în prezent. Nu este o garanție, este o promisiune. Dacă evoluția ne va permite, atunci un obiectiv al Guvernului este să redeschidă școlile.

Vor fi respectate anumite măsuri de precauție: vaccinarea învățătorilor, profesorilor, personalului din învățământ. Testarea tuturor persoanelor simptomatice și a celor definite drept contacți pentru cei identificați pozitivi”, a declarat Vlad Voiculescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI