Anunţ important de la autorităţi. Campania de vaccinare gratuită a fost extinsă

Stan Filon 14.01.2021, 13:49
Anunţ important de la autorităţi. Campania de vaccinare gratuită a fost extinsă

O veste bună vine de la Ministerul Sănătății, de unde s-a dat undă verde pentru vaccinarea gratuită a populației împotriva gripei! Astfel, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală pentru toate grupele populaţionale.

S-a dat undă verde la vaccinarea națională împotriva gripei

Dacă până acum exista o prioritizare impusă de grupele de risc, acum oricine își poate face vaccinul antigripal, informează Agerpres.

“Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue şi în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esenţială. Riscurile de co-infecţie COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat ştiinţific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populaţie”, a declarat ministrul Voiculescu, citat într-un comunicat de presă.

Campania de vaccinare gratuită a fost extinsa
Campania de vaccinare gratuită a fost extinsa

Combinația de gripă cu coronavirus poate fi letală

Regulile s-au schimbat. Dacă în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii erau imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, ținând cont de recomandările OMS şi ECDC, anul acesta altfe stau lucrurile.

Ministerul a decis să vaccineze întreaga populație împotriva gripei, deoarece o combinație între gripă și coronavirus ar putea fi extrem de greu de tratat.

“Vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii, care recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie.

Ministerul mai transmite că măsurile de igienă personală – spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – sunt “esenţiale” pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI