Rușine mare pentru România. S-a întâmplat pe străzile din Germania, chiar ne-am făcut de râs

Ioana Bucur 16.10.2021, 13:30
Rușine mare pentru România. S-a întâmplat pe străzile din Germania, chiar ne-am făcut de râs

Episod rușinos pentru România, pe străzile din Germania. Incidentul a fost descris și în presa locală, jurnaliștii precizînd că a fost nevoie de o mobilizare destul de mare de forțe pentru a repara ce au lăsat conaționalii noștri în urmă.

România a lăsat „urme” rușinoase pe străzile din Germania

Un exercițiu NATO ce a avut loc în urmă cu câteva zile s-a încheiat într-un mod rușinos pentru reprezentanții armatei române, din pricina a douăsprezece taburi românești. În timp ce se îndreptau spre zona de antrenament Lehnin, din landul Brandenburg, acestea au pierdut o cantitate semnificativă de ulei.

În condițiile în care vehiculele de luptă circulau în coloană, pe B102, lângă Brandenburg an der Havel, pata uriașă a fost observată pre târziu. Presa locală a scris despre incident, precizând că românii au lăsat o dâră de ulei pe o distanță de aproape zece kilometri.

Potrivit publicației TAG24.de, a fost nevoie de intervenția a două vehicule speciale pentru a curăța uleiul de pe carosabil.

Rușine mare pentru România. S-a întâmplat pe străzile din Germania

Secretarul general NATO critică decizia unor state europene

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a criticat dorința unor state de a consolida Apărarea europeană. Acesta subliniază că înfiinţarea unor structuri „concurente” NATO riscă să slăbească şi să împartă Alianţa Nord-Atlantică, relatează AFP.

„În acelaşi timp, însă, aliaţii NATO sunt de acord asupra obiectivului nostru global care este că trebuie să rămânem uniţi”, a subliniat Stoltenberg.

Într-un mesaj transmis celor 27 de şefi de stat şi de guverne reuniţi la Castelul Brdo, în apropierea capitalei slovene Ljubljana, Stoltenberg a subliniat că că 80% din cheltuielile cu apărarea ale NATO sunt asigurate de către ţări care nu sunt membre UE.

„Orice încercare de slăbire a legăturii transatlantice prin crearea unor structuri alternative, spunând că ne putem descurca singuri, numai va slăbi NATO, iar asta va diviza totodată Europa”, a avertizat secretarul general al Alianţei Transatantice.

Recent, NATO a decis retragerea acreditării unui număr de opt membri ai misiunii ruse, pe care-i acuză de spionaj, şi a redus la zece numărul posturilor pe care Moscova le poate acredita la sediul Alianţei Nord-Atlantice la Bruxelles.

„Am retras acreditarea a opt membri ai misiunii ruse la NATO, care erau ofiţeri ruşi de informaţii nedeclaraţi.

Putem, de asemenea, să confirmăm că am redus la zece numărul posturilor pe care Federaţia rusă le poate acredita la NATO”, a anunţat un oficial NATO.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...