Aeronave NATO au interceptat avioane militare ale Rusiei deasupra Mării Negre

Stan Filon, Diana Timișoreanu 24.09.2021, 20:04
Aeronave NATO au interceptat avioane militare ale Rusiei deasupra Mării Negre

Rusia dă târcoale României! Două aeronave rusești de luptă au fost interceptate în apropierea spațiului aerian al României, deasupra Mării Negre de avioane de luptă canadiene, în colaborare cu avioane ale armatei române. Incidentul a avut loc pe data de 23 septembrie, însă acum a fost făcut public, fără a se oferi prea multe detalii.

Aeronave NATO au interceptat avioane de război ale Rusiei deasupra Mării Negre

Alianţa Nord-Atlantică a dezvăluit faptul că două avioane rusești de tip Suhoi Su-24 care zburau pe 23 septembrie deasupra Mării Negre, în apropiere de spațiul aerian al României au fost interceptate de poliția aeriană la care s-a alăturat li forțe aeriene canadiene.

Cele două aparate de zbor au fost interceptate de avioane de tip CF-188 Hornet din dotarea armatei canadiene, alături de colegi din Forţele Aeriene Române.

Aeronave NATO au interceptat avioane de razboi ale Rusiei deasupra Marii Negre
Aeronave NATO au interceptat avioane de razboi ale Rusiei deasupra Marii Negre

”Abilităţi militare de nivel mondial”

”Detaşamentul canadian trimis în România de la începutul lunii septembrie a efectuat prima operaţiune de interceptare, în cadrul misiunii intense de poliţie aeriană. Avioane de tip CF-188 Hornet, alături de colegii din Forţele Aeriene Române au interceptat două avioane rusești de tip Suhoi Su-24 care zburau pe 23 septembrie deasupra Mării Negre, în apropierea spaţiului aerian al României”, a comunicat vineri Alianţa Nord-Atlantică.

Comandantul Forţei de Reacţie Aeriană din Canada s-a declarat foarte mândru de reacția promptă pe care au avut-o piloții canadieni, ajutați de cei români în această misiune deasupra Mării Negre. Acesta a precizat că piloții de la poliția aeriană au dat dovadă de ”abilităţi militare de nivel mondial”.

”Sunt foarte mândru de faptul că întreaga Forţă de reacţie – Echipa România a demonstrat abilităţi militare de nivel mondial, adaptate în mod ideal executării misiunii intense de Poliţie Aeriană. Prin toate eforturile de susţinere a operaţiunilor aeriene zi şi noapte, această identificare vizuală a aeronavelor este un exemplu extraordinar despre modul în care Canada ajută NATO şi România să protejeze integritatea spaţiului Alianţei Nord-Atlantice”, afirmă locotenent-colonelul Corey Mask, comandantul Forţei de Reacţie Aeriană din Canada.

Urmăriți Impact.ro și pe