Ruşii îşi camuflează tancurile cu crengi sau covoare. Specialiştii desfiinţează armata lui Putin: „Arată a disperare”

Nicu Stan 31.03.2022, 13:11

Ruşii îşi camuflează tancurile cu crengi sau covoare. Specialiştii desfiinţează armata lui Putin: „Arată a disperare”. Armata rusă din Ucraina folosește pentru camuflarea vehiculelor tot ce le pică în mână, prentre care covoare din casele bombardate, dar și crengi de pomi. Experții militari au explicat ce se poate înțelege din asta, scrie The Washington Post.

Cum își camuflează rușii vehiculele militare cu care acționează în Ucraina. Tot Occidentul râde de ei

Armata rusă apelează la ce găsește pe drum pentru a-și camufla vehiculele cu care atacă teirotiile din Ucraina. Unii analiști care au urmărit îndeaproape războiul din Ucraina spun că, în ciuda superiorității lor numerice, forțele ruse dau dovadă de un nivel de amatorism incredibil, dând drept exemplu mai multe imagini găsite pe rețelele sociale.

De asemenea, într-o înregistrare video care a fost distribuită pe internet, un soldat rus care mitralia din mijlocul unor blindate rusești trece la un moment dat pe lângă un vehicul militar camuflat cu ceea ce par a fi ramuri de pin.

Masini militare camuflate cu fan
Masini militare camuflate cu fan

Este armata rusă disperată?

„Arată a disperare”, a spus Mike Jason, un fost ofițer al forțelor blindate ale Statelor Unite, fost luptător în Irak și Afganistan. Acesta mai spune însă că ramurile de pin „sunt mai bune decât nimic”, însă că acest lucru denotă că unității în cauză fie îi lipsește competențele de bază în ceea ce privește camuflarea, fie nu are echipamentul necesar.

Bilanțul anunțat miercuri de forțele armatei din Ucraina arată că au distrus peste 605 tancuri, 1.723 de blindate și 1.184 de camioane ale armatei invadatoare.

Tancuri camuflare cu covoare

O altă înregistrare video publicată pe rețeaua socială Twitter arată ceea ce par a fi parașutiști ruși, trupele de elită ale forțelor aeriene ale armatei rus, camuflându-și vehiculele militare cu covoare și cârpe.

În plus, o serie de imagini apărute pe Twitter arată de asemenea tancuri și camioane rusești care au fost camuflate de militari cu fân și crengi de pomi.

Rușii, foarte pricepuți în camuflare

Rob Lee, expert în forțele armate ruse și cercetător la Foreign Policy Research Institute, declară că situația este cu atât mai bizară cu cât se cunoaște faptul că rușii, de fapt, sunt foarte pricepuți în a-și camufla tehnica militară, demonstrând acst lucru în numeroasele exerciții militare făcute în trecut.

În plus, forțele armate ruse anunțau în anul 2018 că Rostec, o companie militară rusească, a dezvoltat camuflaje stealth atât pentru militari cât și vehicule, anunțând despre acestea că își pot schimba automat modelul și culoarea după mediul în care se află, precum cameleonii, informează agenția TASS.

Urmăriți Impact.ro și pe