Rușii, captivi în urma mobilizării generale anunțate de Vladimir Putin. Gestul disperat la care au recurs de teama războiului

Stan Filon 21.09.2022, 14:45
Rușii, captivi în urma mobilizării generale anunțate de Vladimir Putin. Gestul disperat la care au recurs de teama războiului

Companiile aeriene rusești au primit ordin să nu mai vândă bilete pentru bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, imediat după ce președintele Vladimir Putin a decretat mobilizarea militară parțială! Presa străină scrie acum că rușii care nu vor să meargă la război sunt captivi în propria lor țară. Bărbații ruși pot ieși din țară doar cu aprobarea specială a Ministerului Apărării.

Rușii, captivi în urma mobilizării generale anunțate de Vladimir Putin

Așadar, bărbații ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani nu mai pot părăsi țara, după mobilizarea la război anunțată de președintele Vladimir Putin.

„Companiile aeriene rusești au încetat să mai vândă bilete bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cu excepția cazului în care aceștia pot face dovada aprobării de călătorie din partea Ministerului Apărării”, potrivit contului de Twitter WhereisRussiaToday.

Rusii, captivi in urma mobilizarii generale anuntate de Vladimir Putin
Rusii, captivi in urma mobilizarii generale anuntate de Vladimir Putin

Biletele de avion s-au epuizat rapid

Imediat după anunțul făcut de președintele Vladimir Putin, datele Google Trends au arătat o creștere bruscă a căutărilor pentru Aviasales, care este cel mai popular site rusesc pentru achiziționarea de bilete de zbor. Zborurile directe de la Moscova către destinații precum Istanbul, Turcia, și Erevan, în Armenia, țări care permit rușilor să intre fără viză, au fost epuizate miercuri, potrivit datelor Aviasales.

Prețurile la bilete a crescut foarte mult și nu se mai găsesc! Unele rute cu escală, inclusiv cele de la Moscova la Tbilisi, erau, de asemenea, indisponibile, în timp ce cele mai ieftine zboruri din capitală spre Dubai costau peste 300.000 de ruble (5.000 de dolari), de aproximativ cinci ori mai mult decât salariul mediu lunar.

300 de mii de ruși urmează să fie mobilizați

Sky News transmite că prețul zborurilor programate să plece de la Moscova în următoarele zile a crescut vertiginos, iar altele s-au vândut în întregime în urma anunțului făcut de liderul de la Kremlin. Zborurile Turkish Airlines care se îndreaptă de la Moscova către orașe precum Istanbul și Belgrad se numără printre cele afectate de criza zborurilor.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șeugu, a declarat că mobilizarea militară vizează aproape 300.000 de rezerviști. Vladimir Putin s-a adresat populației, timp în care a decretat mobilizarea militară, care a intrat în vigoare de astăzi.

În așteptarea discursului președintelui Vladimir Putin, adresat către populație, oamenii se așteptau la o mobilizare la război, așa că s-au interesat cum să scape fără a fi luați la oaste. Au explodat căutările pe Google Rusia pentru expresii precum „mobilizare”, „cum poți pleca din Rusia”, „cum poți pleca din Rusia 2022”, „adresarea lui Putin”, „cum poți scăpa de armată”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...