O agenție de presă din Rusia cere mobilizarea generală, ca în Al Doilea Război Mondial. „Luptăm împotriva Occidentului. Totul pentru front, totul pentru victorie”

Ana Anitoiu 17.04.2022, 10:44
O agenție de presă din Rusia cere mobilizarea generală, ca în Al Doilea Război Mondial. „Luptăm împotriva Occidentului. Totul pentru front, totul pentru victorie”

O agenție de presă din Rusia cere mobilizarea generală a poporului rus, ca în cel de-Al Doilea Război Mondial, în contextul în care Occidentul face tot posibilul să se asigure că acest conflict „durează cât mai mult posibil”, trimițând arme în Ucraina și încurajând țara din punct de vedere psihologic.

Agenție de presă din Rusia, apel la mobilizarea generală

Apelul la mobilizarea generală în Federația Rusă, ca în cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost făcută de jurnalistul rus Petr Akopov, într-un editorial publicat de agenția de știri rusă de stat Ria Novosti, considerată drept instrumentul de propagandă al Kremlinului.

În timp ce Kremlinul susține în continuare că desfășoară o „operațiune militară specială” în Ucraina, jurnalistul rus Petr Akopov a scris în editorialul său că țara lui trece printr-o perioadă de război economic, geopolitic și ideologic cu Occidentul.

Jurnalistul rus a repetat poziția lui Vladimir Putin referitoare la războiul din Ucraina. Petr Akopov a scris că obiectivele acțiunilor Rusiei în Ucraina sunt demilitarizarea țării, adică privarea de o armată, precum și denazificarea ei, „ce presupune o schimbare a elitei actuale”.

„Rusia nu va lăsa Ucraina (indiferent de dimensiunea ei) în sfera de influență a Occidentului – nici geopolitică, nici militară, nici ideologică”, a scris editorialistul rus care a cerut mobilizarea generală.

O agentie de presa din Rusia cere mobilizarea generala, ca in Al Doilea Razboi Mondial
Mobilizarea generala, ceruta de o agentie de presa din Rusia

Agenția, despre motivul pentru care rușii ar trebui să facă mobilizarea generală

El a precizat că poporul rus a intrat pe un drum al istoriei pe care este imposibil să se mai întoarcă fără să se blocheze pe calea ambiguității și a iresponsabilității și fără să-și piară țara. El a îndemnat la o mobilizare generală, în ciuda faptului că nu se îndoiește de angajamentul președintelui Vladimir Putin de a-și duce la îndeplinire obiectivele.

„Oamenii înțeleg că pe toți îi așteaptă încercări severe. Sunt deja în desfășurare, iar unul dintre ele este chiar faptul că avem ostilități între două popoare înfrățite, un război civil. Însă încercările lor vor escalada – și nu este vorba despre faptul că dispare puțin confort sau că vor dispărea legăturile cu Occidentul: cei cărora le era frică de asta au fugit deja sau se pregătesc să se mute.

Nu, vorbim despre altceva, că nu va fi doar o creștere a prețurilor, ci și o creștere a anxietății, a îngrijorării pentru viitor”, a menționat editorialistul pentru agenția rusă Ria Novosti.

De asemenea, el a scris că guvernul Rusiei ar trebui să înceapă să vorbească deschis despre mobilizare, unitate și solidaritate națională, adunarea tuturor forțelor de dragul victoriei, procesele viitoare și scopul conflictului. Editorialistul a adăugat că rușii înțeleg gravitatea evenimentelor prin care trec și sunt pregătiți să lupte.

La ce nu ar mai trebui să se gândească rușii

Totodată, în editorialul publicat de agenția de presă din Rusia Ria Novosti, Petr Akopov a cerut ca poporul rus să nu se mai gândească la elitele sau la oamenii de afaceri care au „dezertat sau trădat”. Pentru aceștia, ar fi prea târziu și pentru a fi blestemați. În schimb, rușii ar trebui să se gândească la faptul că tot ceea ce se petrece în prezent va duce inevitabil la formarea unei noi elite, una cu adevărat națională.

Editorialistul Petr Akopov a precizat în încheiere că mobilizarea generală în Rusia se bazează pe calitățile fundamentale ale poporului rus. Adică pe dorința de a trăi în adevăr, solidaritate, camaraderie și fraternitate. El a explicat că aceasta nu trebuie considerată o cale de „supraviețuire, adaptare la noi dificultăți sau o chemare la îndurare”. Jurnalistul a menționat că mobilizarea este deja în curs, iar rușii nu au altă cale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...