Rusia dă vina pe SUA că împiedică negocierile cu Kievul. Ce spune despre trimiterea unor trupe de menținere a păcii în Ucraina

Beatrice Dumitru 23.03.2022, 13:28
Rusia dă vina pe SUA că împiedică negocierile cu Kievul. Ce spune despre trimiterea unor trupe de menținere a păcii în Ucraina

Rusia și Ucraina se află în război de aproape o lună, iar forțele ucrainene au rezistat eroic în fața invadatorilor ruși. Cele două țări au încercat să oprească conflictul la masa negocierilor, dar nu au dus la niciun rezultat, iar Moscova dă vina pe SUA pentru această situație. Kremlinul a reacționat și după propunerea Poloniei de a fi trimise forţe de menţinere a păcii în Ucraina.

Rusia acuză SUA

Rusia a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina, în ceea ce a numit o „operațiune militară specială” pentru a distruge capacitățile militare ale vecinului său din sud și pentru a scăpa țara de naziști. Pănă acum, forțele ruse nu au reușit să se impună în fața armatei ucrainene și nu a cucerit niciun oraș important.

Rusis și Ucraina au avut mai multe runde de discuții pentru pace, dar nu au ajuns la nicio concluzie. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a acuzat SUA că au împiedicat negocierile Moscovei cu Ucraina, menite să pună capăt războiului declanșat în urmă cu aproape o lună.

Rusia dă vina pe SUA că împiedică negocierile cu Kievul. Ce spune despre trimiterea unor trupe de menținere a păcii în Ucraina
Delegațiile Ucrainei și Rusiei au purtat mai multe runde de discuții.

Discuțiile sunt dure, partea ucraineană își schimbă constant poziția. Este greu să nu te gândești că colegii noștri americani îi țin de mână pe ucraineni. Se pare că vor să ne mențină într-o stare de acțiune militară cât mai mult timp posibil”, a spus Serghei Lavrov, citat de The Telegraph.

Serghei Lavrov, despre trimiterea unor trupe de menţinere a păcii în Ucraina

Ministrul rus a vorbit și despre posibilitatea ca națiunile occidentale să trimită trupe de menținere a păcii în Ucraina, după ce Polonia a propus săptămâna trecută trimiterea unei misiuni internaționale, solicitare considerată de Serghei Lavrov „nesăbuită”, care poate duce la o confruntare directă între Rusia și NATO, notează Reuters.

Aceasta va fi ciocnirea directă între forțele armate ruse și cele ale NATO, pe care toată lumea nu numai că a încercat să o evite, dar a spus că nu ar trebui să aibă loc în principiu”, a spus Serghei Lavrov.

Ar fi o decizie foarte nesăbuită și extrem de periculoasă. Orice posibil contact între forțele ruse și ale NATO ar putea avea consecințe clare care ar fi greu de reparat”, a declarat și purtătorul de cuvânr al Kremlinului, Dmitri Peskov.

NATO și SUA au susținut în nenumărate rânduri că nu vor trimite trupe în Ucraina și nici nu va impune o zonă de excludere aeriană deasupra țării, deoarce acest lucru ar însemna o ciocnire directă cu Rusia și escaladarea conflictului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...