Rusia, afectată pe toate planurile. Ce au văzut astăzi urmăritorii Ambasadei ruse la București

Ioana Bucur 14.03.2022, 15:56

Rusia este afectată pe toate planurile. După sancțiunile economice drastice impuse de statele lumii, țara condusă de Vladimir Putin este din ce în ce mai izolată. Cele mai mari platforme de social media funcționează greu sau au fost chiar blocate pe teritoriul său. Astăzi, urmăritorii Ambasadei ruse la București au fost întâmpinați cu un mesaj surprinzător.

O nouă lovitură pentru Rusia, în mediul online

Rusia „dă block” marilor platforme de social media. Milioanele de utilizatori Instagram de pe teritoriul țării au primit, duminică seara, o notificare ce îi informa că serviciul va fi oprit de la miezul nopții, decizie luată după ce conducerea Meta a declarat, săptămâna trecută, că va permite utilizatorilor reţelelor sociale din Ucraina să posteze mesaje precum „Moarte invadatorilor ruşi”, transmite Reuters.

Gigantul american a motivat decizia spunând că ar fi greşit să îi împiedice pe ucraineni „să-şi exprime rezistenţa şi furia faţă de forţele militare invadatoare”. Autoritățile ruse au deschis o anchetă penală împotriva companiei, procurorii cerând ca Meta să fir declarată de instanță „organizație extremistă”.

Reprezentanții Instagram au spus că platforma avea în jur de 80 de milioane de utilizatori pe teritoriul Rusiei. Oamenii au primit pe email notificarea trimisă de autoritatea de reglementare a comunicaţiilor de stat care le recomanda să își transfere fotografiile şi videoclipurile de pe Instagram înainte ca acesta să fie închis şi i-a încurajat să treacă la „platformele de internet competitive” ale Rusiei.

„Trebuie să asigurăm sănătatea psihologică a cetăţenilor, în special a copiilor şi adolescenţilor, pentru a-i proteja de hărţuirea şi insultele online”, se arată în comunicat, explicând decizia de a închide platforma.

Rusia, afectata pe toate planurile. Ce au vazut astazi urmaritorii Ambasadei ruse la Bucuresti

Ce au văzut astăzi urmăritorii Ambasadei ruse la București

Luni, urmăritorii Ambasadei ruse la București au fost întâmpinați cu un mesaj surprinzător. Contul de Twitter al instituției a fost suspendat. Pe pagina de Facebook a Ambasadei a fost postată o listă cu timiteri către sursele de informare asociate, din care lipsește Twitter, fără să fie oferite alte explicații.

Pagina de Facebook funcționează normal, iar, până la această oră, nu există încă o explicație publică pentru închiderea contului de Twitter al Ambasadei Rusiei în România.

Rusia a interzis deja Facebook în ţară ca răspuns la ceea ce a spus că sunt restricţii de acces la mass-media rusă pe platformă.

Pe 1 martie, Meta Platforms a anunțat că elimină la nivel global conţinutul din paginile de Facebook şi conturile de Instagram ale instituţiilor media ruse controlate de stat, precum şi postările care conţin link-uri către aceste acestea. Meta a declarat că va restricţiona accesul la instituţiile mass-media de stat ruse RT şi Sputnik pe platformele sale din Uniunea Europeană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...