Rusia a sancționat 29 de persoane din SUA. Ce nume importante se află pe listă și ce interdicție au primit

Beatrice Dumitru 21.04.2022, 21:34
Rusia a sancționat 29 de persoane din SUA. Ce nume importante se află pe listă și ce interdicție au primit

Occidentul a impus Rusiei sancțiuni economice și diplomatice fără precedent după ce a invadat Ucraina. Ca răspuns, Moscova a dictat măsuri împotriva mai multor lideri din Europa și Statele Unite, în frunte cu Joe Biden, cărora le-a interzis să mai intre pe teritoriul Rusiei. Acum, Rusia a anunțat că a extins lista.

Alte persoane din SUA și Canada, sancționate de Rusia

61 de personalițăți canadiene, în mare parte oficiali guvernamentali sau militari, sunt vizate de această măsură. Acești cetățeni „au interzisă intrarea în Rusia pentru o perioadă nedeterminată”, a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe în două comunicate de presă în care sunt enumerate numele persoanelor în cauză.

Rusia a interzis intrarea pe teritoriul său și a 29 de personane din SUA, printre care liderul Meta Mark Zuckerberg și vicepreședintele Kamala Harris, ca răspuns la sancțiunile SUA împotriva Moscovei ,după invadarea Ucrainei.

Rusia a sancționat 29 de persoane din SUA. Ce nume importante se află pe listă și ce interdicție au primit
Mark Zuckerberg, pe lista de sancțiuni a Rusiei.

„Agendă rusofobă”

Din SUA sunt vizați mai mulți oficiali guvernamentali, precum ministrul adjunct al Apărării Kathleen Hicks și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, alături de mai multe figuri din domeniul finanțelor, precum șeful puternicei Bank of America Brian Moynihan, și din industria de Apărare, precum liderul Northrop Grumman, Kathy Warden. Pe lista de sancțiuni se mai află și jurnaliști, diplomația rusă acuzându-i că apără o „agenda rusofobă”.

Rusia mai sancționase luna trecută câteva sute de personalități americane și canadiene, printre care președintele Joe Biden și premierul Justin Trudeau, ca răspuns la măsurile punitive luate de țările lor împotriva Moscovei.

Joe Biden nu a mai vizitat Rusia din 2011, când era vicepreședinte al lui Barack Obama, iar călătoria sa la Moscova a inclus discuții cu președintele Vladimir Putin.

Și Secretarul de stat Antony Blinken, șeful CIA William Burns, secretarul apărării Lloyd Austin și consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan au primit, în luna martie, interdicția de a intra în Rusia

Ofensiva militară pe care Rusia o conduce din 24 februarie împotriva Ucrainei a stârnit indignare internațională și o ploaie de sancțiuni economice împotriva Moscovei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...