Ruladă de spanac cu cremă de brânză. Cel mai spectaculos aperitiv pe care îl știm. Arată senzațional. FOTO

Daria Petrescu 29.03.2020, 11:30
Ruladă de spanac cu cremă de brânză. Cel mai spectaculos aperitiv pe care îl știm. Arată senzațional. FOTO

Rețeta de spanac cu cremă de brânză este ușor de preparat și foarte gustoasă. De altfel, acesta poate fi aperitivul perfect pentru întreaga familie. Preparatul poate fi servit cu o salată alături. Găsiți mai jos rețeta!

Rețeta celui mai spectaculos preparat

Ingrediente:

Aluat:

400 gr spanac congelat

3 ouă

250 gr făină

150 gr smântână

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță praf de copt

sare și piper după gust

Crema pentru umplutură:

100 gr unt moale

200 gr crema de branză

100 gr smântână

1 ceapă roșie

½ ardei kapia

sare si piper

 

Mod de preparare:

Mixează spanacul mărunțit cu gălbenușurile. Adaugă smântână. Amestecă făină cu bicarbonatul de sodiu și praful de copt și adaugă-le în compoziție. Condimentează după gust cu sare și piper.

Mixează albușurile cu un praf de sare și adaugă-le apoi în compoziție, amestecând ușor cu o spatulă. Pune hârtie de copt în tavă de aragaz, toarnă compoziția și coace aluatul la 180 de grade C, cam 15 minute, până se rumenește ușor.  Scoate aluatul cu tot cu hârtie de copt pe un prosop umed și rulează ușor. Lasă-l așa până pregătești umplutură.

Mixează crema de brânză cu untul moale, smântână și sare și piper după gust. Adaugă ceapă roșie și ardeiul kapia tăiate cubulețe. Amestecă cu o spatulă și întinde crema peste foaia de aluat. Rulează ușor și pune ruladă în folie de plastic, apoi in folie de aluminiu și las-o la frigider 2-3 ore să se întărească, apoi feliaz-o, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.

Beneficiile spanacului

Preparatele din frunze de spanac  contribuie la profilaxia sau ameliorarea unor afecţiuni precum: hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, rahitismul, acneea, anemia.

Studii recente arată că spanacul este recomandat gravidelor
Studii recente arată că spanacul este recomandat gravidelor

De asemenea, spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare. I se atribuie spanacului şi rolul de activator al secreţiilor pancreatice şi, mai mult decât atât, de agent anticancerigen.

Studii recente arată că spanacul este recomandat gravidelor, contribuind la buna dezvoltare a fătului. Potrivit aceloraşi studii, spanacul contribuie la fortificarea vaselor de sânge, a inimii şi a ochilor.

Datorită faptului că este depurativ (curăţă organismul de toxine), spanacul se foloseşte intens în curele de primăvară. Seminţele de spanac sunt utile în combaterea constipaţiei. Frunzele de spanac conţin clorofilă în cantitate mare, alături de  acid folic,  vitamina  B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K, caroten, protide, lipide, glucide, mucilagii, luteină, fier, precum şi o substanţă specifică numită spinacină, potrivit csid.ro.

Spanacul se întrebuinţează ca laxativ uşor, ca depurativ, antianemic, hipotensiv, nutritiv, remineralizant, afrodisiac şi hipoglicemiant.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe