Rugăciunea tulburătoare a Sofiei Vicoveanca la 81 de ani către Dumnezeu. Ce ultimă dorință are artista. „Mă cheamă pământul”

Stan Filon 23.01.2023, 16:33
Rugăciunea tulburătoare a Sofiei Vicoveanca la 81 de ani către Dumnezeu. Ce ultimă dorință are artista. „Mă cheamă pământul”

Sofia Vicoveanca a fost și rămâne una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică populară din România. Are o voce inconfundabilă, iar românii o iubesc. Are o carieră de invidiat și a strălucit pe scenele din România. Și-a păstrat mereu zâmbetul, chiar dacă viața a supus-o la multe încercări.

Rugăciunea tulburătoare a Sofiei Vicoveanca la 81 de ani către Dumnezeu

Sofia Vicoveanca este un nume foarte cunoscut în România și nu de ieri, de azi. Are o carieră puternică în spate și a încântat sufletele românilor de zeci de ani. Ajunsă la 81 de ani, artista se gândește la ce este mai rău și se roagă la Dumnezeu în fiecare seară să își păstreze mințile și amintirile, chiar dacă multe au fost unele dureroase. Artista a recunoscut în podcastul lui Damian Drăghici de ce se teme cel mai mult acum, însă nu are ce face, la fel ca noi toți, ci se lasă în voia lui Dumnezeu. Iată ce spune vedeta în rugăciunile sale către Cel de Sus.

„Doamne, îmbătrânește-mă, dar nu îmi lua mințile! Dumnezeu ne pune la fiecare câte un ceva ce nu are nimeni. Există un drum al fiecăruia. Drumul este croit și, când e gata… Știu că sunt aproape de pământ, că mă cheamă pământul, dar Tu faci minuni și hotărăști pentru fiecare”, a mai zis Sofia Vicoveanca.

Rugaciunea tulburatoare a Sofiei Vicoveanca la 81 de ani catre Dumnezeu
Rugaciunea tulburatoare a Sofiei Vicoveanca la 81 de ani catre Dumnezeu

Copilărie chinuită

Sofia Vicoveanca a avut o copilărie tare chinuită, iar de când a început războiul în Ucraina parcă retrăiește acele momente cumplite, când a suferit efectiv de foame. A recunoscut acum că încearcă să nu vadă imagini din timpul războiului, însă nu se poate abține. Este foarte afectată de ceea ce vede la televizor și chiar a spus că a slăbit 4 kilograme de când a început războiul în țara vecină.

„Am slăbit patru kilograme urmărind la televizor, parcă retrăiesc totul. Acești copii refugiați vor fi marcați pe viață. Părinții mei au avut o situație foarte bună, aveau o prăvălie. Noi ne-am refugiat la o mătușă la Vicov, de asta mi se zice că sunt vicoveancă. Tata era prizonier, dar după război a apărut foametea. Eu încerc să mă adaptez vremurilor, dar nu renunț la ce am învățat de la mama.

Îmi spunea așa mama: ai grijă, să nu vorbești mult, să nu râzi tare. Dacă ți-a dat cineva dreptate din privire, să nu uiți sî mulțumești. Cam așa. (…) Eu nu am o poză de copil. Am fost necăjită tare. Este refugiul meu (n.r.: să scrie) să nu îmi bată urâtul și singurătatea la ușă. Primul lucru când mă scol, îmi fac patul. Zilnic fac ceva. Ori spăl, ori calc, ori am grijă de flori”, a declarat Sofia Vicoveanca.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...