Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Cuvintele puternice pe care să le rostești pe 7 ianuarie

Cazacu Alexandru 07.01.2023, 08:00
Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Cuvintele puternice pe care să le rostești pe 7 ianuarie

Biserica Ortodoxă prăznuiește Soborul Sfântului Ioan Botezătorul în fiecare an, la data de 7 ianuarie. În această zi, creștinii îl cinstesc pe cel care l-a botezat pe Hristos în apa râului Iordan. Sărbătoarea este una dintre cele mai importante de peste an, așa că este bine să rostim o rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul, despre care se spune că este făcătoare de minuni.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul

Soborul Sfântului Ioan Botezătorul este sărbătoarea care marchează încheierea sărbătorilor de iarnă. În această zi, credincioșii pot rosti o rugăciune frumoasă și puternică, despre care se spune că face minuni și ajută în vreme de boală și necaz.

Tocmai de aceea, în rândurile de mai jos veți găsi o rugăciune deosebită închinată Sfântului Ioan. Aceasta ne poate ajuta în vremuri grele și ne apără de necazuri și greutăți.

Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul

„Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi. Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre.

Învățătorule al pocăinței, dă-ne darul străpungerii inimii și lacrimi prin care să ne curățim de păcate și sufletele noastre mai albe ca zăpada să le albim. De fărădelegi și de cei puternici ai pământului, care strică rânduiala lui Dumnezeu, scapă-ne, prin rugăciunile tale. Sfinte Ioan Înaintemergătorule, tu, despre care Scriptura spune: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și, înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit proroc pentru popoare”, fii cu noi și ne luminează calea în acest veac întunecat și vrăjmaș cerului, ca, prin rugăciunile tale fiind păziți, înaintea lui Hristos, la Judecată, să dobândim partea cea de-a dreapta, împreună cu toți casnicii Săi. Amin!”.

Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul
Rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul

Cine a fost Sfântul Ioan Botezătorul

Considerat cel mai important dintre proroci, Sfântul Ioan Botezătorul este cel care a avut menirea de a pregăti poporul pentru primirea Fiului lui Dumnezeu. În caz că nu știați, el este numit și „Înaintemergătorul”, fiind cel care a vestit venirea Mântuitorului.

Conform scrierilor bisericești, părinții Sfântului Ioan, preotul Zaharia și Elisabeta, erau rude cu Ioachim și Ana, părinții Sfintei Fecioare Maria. Într-o zi, pe când Zaharia slujea la templu, Arhanghelul Gavriil i-a dat de veste că soția sa va naște un fiu care se va numi Ioan. Ei bine, Zaharia nu a dat crezare îngerului Domnului și a rămas mut până în ziua când soția sa a născut.

Despre Sfântul Ioan Botezătorul

În tinerețe Sfântul Ioan a plecat în pustie, unde a stat vreme ce mai bine de 20 de ani, în cea mai aspră asceză. Se spune că a stat într-o peșteră de prin sudul Ierusalimului, până a primit poruncă să înceapă să predice. Astfel, Sf. Ioan Botezătorul a ajuns pe malul Iordanului.

Sfântul Ioan este cel care prorocește venirea lui Hristos, îl botează în apa Iordanului și îl descoperă lumii ca Mesia. De fapt, cel mai important moment al activității sale este întâlnirea cu Iisus, la botezul căruia, Sf. Ioan asistă la prezența Duhului Sfânt sub înfățișarea unui porumbel. Atunci, Sfântul Proroc și-a dat seama că s-a împlinit profeția sa cu privire la venirea adevăratului Mesia.

„Și a mărturisit Ioan zicând: Am văzut Duhul coborându-se din cer ca un porumbel și a rămas peste El. Și eu nu-L știam pe El, dar cel ce m-a trimis să botez cu apă, Acela mi-a zis: Peste (cel) care vei vedea Duhul coborându-se și rămânând peste El, Acesta este cel ce se botează cu Duhul Sfânt. Și eu am văzut și am mărturisit că acesta este Fiul lui Dumnezeu” (Ioan 1, 32-34).

Ei bine, iată că acum știm nu numai o rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul, dar și multe alte detalii despre nașterea și viața lui pe Pământ.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...