EXCLUSIV

Romanița Iovan poate salva sute de vieți, în caz de război și de cutremur. Cu ce sunt dotate casa și clădirea ei de birouri: „Sunt puține clădiri în București cu asta” EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 11.02.2023, 09:00

Potrivit mărturisirilor făcute de Romanița Iovan, creatoarea de modă, în exclusivitate pentru Impact.ro, atât vila sa în care locuiește, precum și clădirea de birouri care-i aparține, ridicată în urmă cu mai bine de 20 de ani, au buncăr antiatomic, adăpost în caz de război, cu o structură de rezistență mare și la cutremur.

Creatoarea de modă locuiește într-o vilă într-una dintre cele mai căutate zone din Capitală și deține, totodată, o clădire de birouri pe care le închiriază, construită în urmă cu mai bine de 20 de ani, și care-i aduce un profit frumușel. Potrivit mărturisirilor făcute în exclusivitate pentru Impact.ro, ambele imobile sunt dotate cu buncăr antiatomic, adăpost în caz de război, cu o structură de rezistență mare la cutremure.

Casa și clădirea sa de birouri, dotate cu buncăr antiatomic

„Am un imobil de birouri, eu mă ocup de el, îmi găsesc chiriași când pleacă alții. Plus că mă ocup și de partea de administrativ. Tot timpul trebuie să fiu acolo. Avem adăpost, un buncăr antiatomic.

Acum 20 de ani, când am făcut blocul, ne-a obligat să avem. Nu cred că dețin mulți așa ceva. Sunt puține clădiri în București dotate cu asta. Așa am și acasă. Doar să mă prindă aici, să nu fiu pe străzi sau în altă pare.

Legea prevede ca în caz de pericol să iei toți oamenii de pe stradă, să-i adăpostești. Așa voi face, dacă nu-s plecată. Am totodată colaboratori cu firme pe toate sistemele, de control – acces, de detecție incendiu, de pază, de curățenie, de îngrijit ferestre”, ne-a mărturisit aceasta, pentru Impact.ro.

Citește și Care sunt blocurile cu cel mai mare risc de prăbușire în caz de cutremur. Mulți români locuiesc în astfel de clădiri fără să știe că sunt în pericol!

Veste mare pentru Romanița Iovan
Romanita Iovan

„Am programul foarte încărcat”

La 59 de ani, Romanița Iovan este o femeie extrem de activă, care a reușit să-și clădească, prin forțe proprii, un mic imperiu. Ea nu este doar o cunoscută creatoare de modă, ci și o femeie de afaceri descurcăreață.

Tocmai pentru că bussinesul său, care-i aduce un venit frumușel, precum și fiul său, devenit pilot de raliuri, pe care-l sprijină și-l însoțește la competiții, îi ocupă cea mai mare parte a timpului, aceasta și-a rărit aparițiile în public și nu a mai organizat vreo prezentare în ultima perioadă: „Am împlinit 31 de ani de activitate, sunt invitată la multe evenimente și le-am zis că nu mai am disponibilitatea necesară, am programul foarte încărcat și prefer să lucrez pentru clientele mele.

Simt nevoia unei prezentări, dar în ultimul timp m-am concentrat mult pe Albert. Și concediile le-am făcut în funcție de programul lui Albert. Nu am apucat să serbez 30 de ani de activitate, o cifră rotundă, și nici 31”.

„Mă bag și la treburile casnice”

Romanița își face totodată timp și pentru treburile casnice, dar nu obișnuiește să facă mâncare, cel care stă mai mult la bucătărie fiind partenerul său, Iulian: „Eu sunt femeia care când termin activitatea, mă bag și la treburile casnice.

Mâncare nu fac, în afară de salate, la astea sunt specialistă. Iulian se ocupă. Dar și Albert mai face. Știe să spele rufe, vase, să pună vasele în mașină, cu detergent. L-am învățat de mic totul”.

Citește și Romanița Iovan își lasă fiul să-i facă dreptate pilotului Adrian Iovan: „Să decidă el dacă va deschide vreun proces”. Ce s-a întâmplat la parastasul de 9 ani, din Apuseni. EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe