Bulgaria introduce și ea certificatul verde. Măsurile luate în cea mai nevaccinată țară din UE

Stan Filon 20.10.2021, 13:29
Bulgaria introduce și ea certificatul verde. Măsurile luate în cea mai nevaccinată țară din UE

Valul 4 al pandemiei lovește puternic și în Bulgaria, țară aflată pe ultimul loc la vaccinarea populației, așa că guvernul a decis să introducă noi restricții pentru stoparea răspândirii temutului virus. Acum au fost anunțate noile măsuri adoptate.

Bulgaria introduce certificatul verde

Bulgarii care vor dori să meargă la mall, la restaurant, la cinema sau la sala de forțe trebuie să dețină certificatul verde care să ateste că persoana respectivă a fost vaccinată împotriva coronavirusului, a trecut prin boală sau are un test negativ, anunță Euronews.

Cel care a evnit cu noile restricții a fost ministrul bulgar al Sănătății, Stoycho Katsarov. Acesta a declarat că certificatul verde va fi în format digital sau pe hârtie și va demonstra că titularul său a fost vaccinat, s-a recuperat recent după trecerea prin boală sau are test negativ.

Bulgaria introduce certificatul verde
Bulgaria introduce certificatul verde

4.979 de noi cazuri de COVID-19, în 24 de ore

“Numărul de persoane infectate este în creștere, numărul de decese este, de asemenea, în creștere, ceea ce ne obligă să luăm măsuri suplimentare”, a transmis ministrul Sănătății. că afacerile care nu respectă regulile privind certificatul verde vor fi pur și simplu închise.

Măsurile vin după ce în Bulgria varianta Delta a ridicat probleme serioase. Autoritățile de la Sofia au raportat marți 4.979 de noi cazuri de COVID-19 și 214 de decese legate de coronavirus. Conform datelor oficiale, Bulgaria a înregistrat cea mai mare rată a mortalității COVID-19 în Uniunea Europeană în ultimele două săptămâni. Important de specificat este faptul că nu mai puțin de 94% dintre decese au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

în Bulgaria, autoritățile spun că populația nu are încredere în vaccinurile împotriva coronavirusului. Astfel, s-a ajuns ca din patru adulți, doar unul este imunizat cu schema de vaccinare completă. În plus, certificatul verde a devenit obligatoriu și pentru personalul din spitale, iar studenții care nu sunt vaccinați nu vor mai avea voie să participe la cursuri.

Urmăriți Impact.ro și pe