Românii dau buzna să se înscrie în AUR după alegeri. Cifre record în ultimele 24 de ore

Ana Anitoiu 08.12.2020, 14:13
Românii dau buzna să se înscrie în AUR după alegeri. Cifre record în ultimele 24 de ore

Românii dau buzna să se înscrie în AUR, în urma unui apel ce a fost lansat luni de copreşedinţii formaţiunii politice, George Simion şi Claudiu Târziu, după alegerile parlamentare ce au avut loc duminică, 6 decembrie.

Câți români s-au înscris în AUR, în 24 de ore

Mai exact, nu mai puțin de 15.000 de români au răspuns apelului făcut de copreședinții George Simion şi Claudiu Târziu și s-au înscris, în ultimele 24 de ore, în partidul AUR. Această formațiune politică va avea 46 de senatori şi deputaţi în Parlament.

Pentru a se înscrie în AUR, sau Alianța pentru Unirea Românilor, cei 15.000 de români care au dat buzna, în ultimele 24 de ore, nu au fost nevoiți să se deplaseze. Aceștia s-au putut înscrie în partid de oriunde s-au aflat, pe internet.

George Simion, copreședinte AUR, despre obiectivul partidului

Unul dintre copreședinții AUR, George Simion, a vorbit despre obiectivul pe care îl are partidul. În plus el le-a atras atenția celor care vor să facă parte din acest partid că intrarea în formațiunea politică nu presupune rezolvarea unor interese personale.

”AUR doreşte să schimbe în bine societatea românească pe toate palierele şi se adresează tuturor celor care nu se regăsesc în principiile, valorile, dar mai ales acţiunile partidelor s-au rotit la putere în ultimii 30 de ani. Atrag atenţia tuturor, însă, că intrarea în AUR se face nu pentru a căuta beneficii. Calitatea de membru AUR presupune sacrificiu pentru Ţară, nu angajarea într-un post călduţ sau rezolvarea unor interese”, a spus George Simion.

Romanii dau buzna sa se inscrie in AUR dupa alegeri. Cifre record in ultimele 24 de ore
George Simion, copresedinte AUR

Cine este AUR, partidul surpriză de la alegerile parlamentare 2020

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înființată în septembrie 2019 de către George Simion, cunoscut ca militant pentru unirea Basarabiei cu România. Simion este copreședinte al partidului, alături de fostul jurnalist Claudiu Târziu. În toamnă, AUR a organizat proteste anti-mască, în București, contestând și alte măsuri împotriva Covid-19. În plus, susținătorii AUR au protestat față de interzicerea pelerinajelor de Sf. Parascheva și Sf. Andrei.

De asemenea, de 1 Decembrie, la Alba Iulia, AUR a organizat un marș electoral unde mai multe persoane au fost amendate pentru nerespectarea regulilor de siguranță, în contextul pandemiei de coronavirus. În plus, George Simion este o figură cunoscută în lumea fotbalului autohton. El a ajuns să conducă grupul ”Uniți sub tricolor”, un fel de galerie ultras a echipei naționale.

Ce arată declarația de avere a lui George Simion, copreședinte AUR

Conform procedurii, liderul oricărei formațiuni politice trebuie să depună declarația de avere. Astfel, George Simion a depus o declarație de avere în care se arată un lucru surprinzător. Potrivit acestui document, copreședintele AUR are un singur bun pe numele său.

George Simion este specializat în ”crimele comunismului”, după ce a urmat un program de masterat la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2008-2010. El este fondatorul Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. A scris și cartea “Blocați în labirint”, în care analizează evoluția Republicii Moldova, de la începuturi până în prezent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...