Românii care i-au lăsat pe francezi fără apă caldă. Cum acționau conaționalii noștri

Mihai Roșoiu 13.10.2020, 09:24
Românii care i-au lăsat pe francezi fără apă caldă. Cum acționau conaționalii noștri

Românii i-au lăsat pe francezi fără apă caldă! Nu e nicio glumă. Cazul a apărut în presa din Hexagon. Ziariștii au dezvăluit modul de operare al conaționalilor noștri. Banda mai cuprindea și câțiva cetățeni din Republica Moldova, care ajutau la fiecare dintre ineditele lovituri. Infractorii au fost condamnați de justiția fraceză.

Cine sunt românii care i-au lăsat pe francezi fără apă caldă

Un grup de 19 persoane a fost judecat și condamnat de către un tribunal din Rennes pentru furt. Cetățeni din România și Republica Moldova acționau pe șantiere din mai multe localități din Franța, de unde sustrăgeau centrale termice. Aceștia sustrăgeau obiectele din apartamente ce nu erau date în folosință. După prima etapă a infracțiunii, „banda instalatorilor” comercializa centralele în țările lor de origine.

În urma anchetei demarate de către autoritățile franceze, s-a ajuns la concluzia că au fost sustrase aproape 1000 de centrale termice de pe șantiere răspândite în toată țara. Nantes, Carquefou şi Couëron (Loire-Atlantique), Angers şi Avrillé (Maine-et-Loire), Rennes, Bruz, Saint-Gilles şi Saint-Erblon (Ille-et- Urât). În Saint-Julien-de-Concelles (Loire-Atlantique) sunt doar câteva dintre localitățile unde s-au dat loviturile.

Cum acționau românii din „banda instalatorilor”

Polițiștii francezi au dezvăluit și cum acționau conaționalii noștri, care i-au lăsat pe francezi fără apă caldă. Potrivit rezultatelor anchetei, aceștia studiau locurile de unde urmau să fure. Aceștia erau împărțiți în mai multe echipe, care acționau simultan în mai multe zone ale Franței.

Românii care i-au lăsat pe francezi fără apă caldă
Românii care i-au lăsat pe francezi fără apă caldă

Situația a durat aproape 3 ani. Între 2017 și 2019, aceștia au dat cele mai multe lovituri, iar totul a luat sfârșit în 2020. Atunci, unul dintre membrii bandei a recunoscut că împreună cu alți cunoscuți au acționat în zona Paris. Își închiriaseră mai multe camere la un hotel din zonă și urmau să sustragă centrale termice de pe șantiere.

Odată picate primele piese, întregul domino s-a dărâmat. Polițiștii au mers pe fir și i-au descoperit și pe ceilalți bărbați care făceau parte din „banda instalatorilor”. Românii și moldovenii au fost depistați și apoi aduși în fața justiției.

Mașinile i-au dat de gol

Românii, care i-au lăsat pe francezi fără apă caldă, au fost depistați cu greu. Poliția franceză a depus eforturi mari.

O dovadă clară a autorităților franceze a fost oferită de locurile în care a fost surprinsă mașina de care se foloseau hoții. „O mașină de război”, cum a descris-o plastic presa franceză. Renaultul Megane utilizat pentru a transporta marfa a reprezentat o piesă esențială în realizarea puzzle-ului. Aceasta apărea în zonele șantierelor. Apoi, la ceva vreme după, apărea și o furgonetă în care erau așezate centralele și restul materialelor.

Românii care i-au lăsat pe francezi fără apă caldă
Românii care i-au lăsat pe francezi fără apă caldă

Judecătorii au dezvăluit că aproape toată marfa sustrasă din Franța a ajuns cu succes în România și Republica Moldova. Oamenii legii bănuiesc că în multe locuințe din cele două țări se află centrale sustrase de pe șantierele din Hexagon.

Pedepsele primite de cei 19 cetățeni ajung și la 5 ani de închisoare și au fost pronunțate la începutul acestei luni.

 

Urmăriți Impact.ro și pe