Românii au parte de vești bune. Ce se majorează de la 1 ianuarie 2022, anunțul făcut de PSD

Andra Daoud 15.11.2021, 08:50
Românii au parte de vești bune. Ce se majorează de la 1 ianuarie 2022, anunțul făcut de PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că se fac simulări bugetare pentru majorarea pensiilor și alocațiilor de la 1 ianuarie 2022. Liderul social-democraților negociază cu PNL pentru intrarea la guvernare, iar creșterea veniturilor pentru pensionari ar fi una dintre prioritățile social-democraților.

Marcel Ciolacu a anunțat creșteri ale veniturilor de anul viitor

PSD este în negocieri cu PNL pentru formarea unui nou guvern, iar primele simulări au fost făcute deja. Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a declarat duminică seara că au fost făcute câteva calcule, pentru a stabili cu cât vor crește pensiile și alocațiile începând de la 1 ianuarie 2022. Și salariul minim pe economie ar urma să fie majorat.

Avem 2-3 variante și așteptăm impactul să fie simulat. Asta înseamnă că sunt procente diferite. Săptămâna viitoare cred că vom fi în măsură să prezentăm fiecare capitol pe Muncă. Prezentăm acest capitol împreună, după ce avem impactul, a declarat Ciolacu.

De unde vor veni banii pentru creșterea veniturilor

PSD a adus în discuție o nouă taxă care ar urma să fie impusă și care nu va fi pe placul unora dintre români. Social-democrații s-au gândit să introducă o taxă de solidaritate pe lux, care să aducă bani la bugetul de stat. Ciolacu a declarat că va fi o taxă simbolică, pe care cei cu venituri mari și-o vor permite cu siguranță.

Social-democrații au propus această taxă în cadrul negocierilor cu liderii PNL, iar aceștia din urmă au cerut ca luxul să fie definit. PSD se gândește să impună o suprataxă pentru cei care dețin locuințe de peste 120 de metri pătrați și mașini de lux, însă nu au stabilit o valoare exactă a bunurilor începând de la care ar urma să fie aplicată taxa.

Cu banii încasați dintr-o astfel de taxă de solidaritate, liderii PSD vor să crească pensia minimă la 1.000 de lei, salariul minim să fie majorat cu 250 de lei, iar alocațiile să ajungă la 300, respectiv 600 de lei.

Românii au parte de vești bune. Ce se majorează de la 1 ianuarie 2022, anunțul făcut de PSD
Românii au parte de vești bune. Ce se majorează de la 1 ianuarie 2022, anunțul făcut de PSD

”Luxul și prostia de obicei se plătesc”

Marcel Ciolacu a fost tranșant atunci când a venit vorba despre noua taxă și a spus că luxul și prostia se plătesc. Cei care au venituri de sute de mii de euro își vor permite, cu siguranță, să plătească și noua taxă, susține liderul PSD.

Nu a spus nimeni nici de mașini, nici de proprietăți, nici de 150.000 de euro. Sunt active de lux în România, venituri excepționale, care ar trebui impozitate. Dacă ajungi să câștigi peste 1 milion de euro, este normal să existe o taxă de solidaritate.

Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxă modică pe care și-o pot permite cei cărora li se va aplica. Există o discrepanță imensă în societate în acest moment, dar nu se atinge nimeni de veniturile medii ale românilor.

Cred că la un moment dat va trebui să renunțăm la excepțiile din Codul Fiscal și să avem un sistem unic de impozitare, așa cum este în toată Europa. Luxul este lux, iar după cum știți și dumneavoastră, luxul și prostia de obicei se plătesc, a explicat Marcel Ciolacu.

Urmăriți Impact.ro și pe