România, sub cod galben de vreme rea. Meteorologii anunță schimbări bruște începând de astăzi

Stan Filon 16.09.2022, 13:23
România, sub cod galben de vreme rea. Meteorologii anunță schimbări bruște începând de astăzi

Vremea schimbă foaia, în România! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri nu mai puțin de trei avertizări meteo Cod galben. Acestea intră în vigoare chiar de vineri și sunt valabile până duminică. În acest interval de timp vremea va deveni severă, iar ploile vor reveni în forță în țara noastră. Vor fi vijelii și va cădea și grindină, iar vântul se va înteți.

România, sub cod galben de vreme rea

Așadar, Administrația națională de Meteorologie a emis trei avertizări de tip cod galben de vreme severă. Vremea se va strica chiar de vineri seara, iar până duminică vor avea loc vijelii puternice, însoțite de grindină și de rafala de vânt care vor ajunge chiar și la 75 de km/h.

Meteorologii avertizează că în perioada 16 septembrie ora 12 și 17 septembrie ora 12, în Banat, Oltenia, local în Crişana, Transilvania, Muntenia, în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zonele de munte vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Romania, sub cod galben de vreme rea
Romania, sub cod galben de vreme rea

Ploi și vijelii puternice

În intervalul 17 septembrie ora 12:00 și 18 septembrie ora 20:00, în vestul, nordul şi centrul ţării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice şi sud-estice vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină şi vijelii. Vor cădea cantități impresionante de ploaie, care prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică, aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice şi centrale.

Meteorologii ANm spun că duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord şi centru, iar în zona montană înaltă trecător se vor semnala chiar și precipitaţii mixte.

Începând cu a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului şi la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 80…100 km/h.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...