România mai pierde un fotbalist de perspectivă. Ce scrie presa din Italia despre marea speranță a lui AC Milan

Mihnea Tălău, Gabriel Alexandru 29.12.2022, 19:29
România mai pierde un fotbalist de perspectivă. Ce scrie presa din Italia despre marea speranță a lui AC Milan

O nouă ratare a naționalei conduse de Edi Iordănescu. Andrei Coubiș fundașul central de la AC Milan, în vârstă de 19 ani a decis să reprezinte naționala Italiei, în detrimentul echipei tricolore.

Andrei Coubiș a ales Italia

Coubiș, care este și căpitanul echipei de tineret a milanezilor are dublă cetățenie, română și italiană. El are la activ 12 meciuri pentru reprezentativele României la U19, U20 și U21. Cu toate acestea, el ar fi decis că vrea să joace pentru Italia la seniori, potrivit Gazzetta dello Sport.

„Atât de promițător încât este dorit de două naționale. Andrei Coubiș este căpitanul echipei Primavera a Milanului, are 19 ani, conduce apărarea și poate alege între două echipe naționale, Italia și România. Părinții săi sunt din Suceava, dar el s-a născut și a crescut la Milano.

După câteva prezențe la Under 19 și Under 20, jucătorul a mers direct la Federația Italiană pentru a vorbi despre viitorul său la Squadra Azzurra. Edward Iordănescu, selecționerul României, s-a resemnat”, au scris italienii de la Gazzetta dello Sport.

Un alt fotbalist de perspectivă ratat de Iordănescu

Un alt exemplu de fotbalist român cu cetățenie italiană, pierdut de selecționerul Edi Iordănescu este Daniel Boloca. Mijlocașul lui Frosinone, a ales Italia în detrimentul României. El a fost convocat de Iordănescu la echipa mare, însă a fost folosit doar 6 minute în amicalul cu Slovenia, 1-2. Acest lucru l-a deranjat teribil pe Boloca, cel care a fost convocat de Roberto Mancini, selecționerul Italiei, la un trial pentru jucători din Serie B, potrivit gsp.ro.

Pleaca Edi Iordanescu de la nationala dupa ultimul meci din Liga Națiunilor Discursul selectionerului dupa egalul din Finlanda
Edi Iordanescu

Ioan Boloca, tatăl lui Daniel, a explicat pentr gsp cum a ajuns fiul său la acesată decizie.

„A venit dezamăgit de la ultima acțiune alături de naționala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat bancă. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!

Era și el decis să nu mai vină să joace pentru România. Ar fi vrut să joace și el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc. Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Așa că așteaptă să fie convocat de Italia” a spus tatăl fotbalistului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...