România, luată în derâdere la Jocurilor Olimpice de la Tokyo. De ce a fost folosită imaginea lui Dracula: „A existat o lipsă de considerație”

Nicu Stan, Anca Manolica 26.07.2021, 07:56
România, luată în derâdere la Jocurilor Olimpice de la Tokyo. De ce a fost folosită imaginea lui Dracula: „A existat o lipsă de considerație”

România, luată în derâdere la Jocurilor Olimpice de la Tokyo. De ce a fost folosită imaginea lui Dracula: „A existat o lipsă de considerație”. Coreea de Sud a jignit România prin declarațiile unei televiziuni. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

Coreea de Sud a făcut bășcălie de mai multe țări, printre care și de România, la Jocurile Olimpice. Ce a spus despre țara noastră

România, luată la mișto la Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Imaginea lui Dracula a fost folosită ca să se râdă de țara noastră. Astfel, o televiziune Coreea de Sud a făcut mai multe comentarii considerate jignitoare, în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo este un eveniment important, cu sportivi musculoși și radianți care pășesc cu mândrie în Parada Națiunilor, precum și în inimile oamenilor.

Parada de deschidere a JO de la Tokyo
Parada de deschidere a JO de la Tokyo

Parada de deschidere este destinată pentru a afla țările participante

Spectacolul destinat televiziunii este, pentru unii oameni, un mod de a afla mai multe despre țările participante și sportivii pe care îi cunosc mai puțin.

Însă, încercând să remedieze acest decalaj de cunoștințe, o televiziune sud-coreeană a greșit spectaculos, punctând o serie de stereotipuri jignitoare pentru a descrie nu numai România, ci mai multe țări.

Descrierea paradei din Haiti

Astfel, când sportivii din Haiti au intrat pe arenă, o burtieră postată pe ecran, de rețeaua MBC din Coreea de Sud, scria: ”Situația politică este în ceață în privința asasinării președintelui”.

Când au intrat sportivi din Siria pe stadionul de deschidere al Jocurilor, MBC a difuzat o burtieră în care stătea scris: ”Resurse subterane bogate; un război civil care se desfășoară de 10 ani”.

Cum a fost anunțată echipa Ucrainei

Un alt titlu MBC a descris Insulele Marshall drept ”odată un loc de testare nucleară pentru SUA”. De asemenea, când sportivii din Ucraina și-au făcut intrarea în arenă cu parada lor, MBC a arătat o imagine a dezastrului de la Cernobîl, cel mai grav accident nuclear din lume.

Coreeni de sud nu i-au iertat nici pe italieni. Astfel, când Italia a defilat, radiodifuzorul a transmis imaginea unei pizza. La fel, parada Norvegiei a fost reprezentată printr-un file de somon.

Dracula a reprezentat sportivii români

Nu în ultimul rând, o imagine cu Dracula a fost folosită pentru prezentarea delegației României. Și pentru echipa El Salvador, o țară în care Bitcoin are curs legal, a fost prezentată o imagine care reprezintă, binențeles, criptomoneda.

Astfel, gafele televiziunii au dus la un potop de critici în mediul online.

Coreeni, supărați de gafele comise

”Cum ar fi dacă Coreea de Sud ar fi introdusă drept țara dezastrului feribotului Sewol?”, a scris un utilizator sud-coreean de Twitter.

Pe de altă parte, sâmbătă, MBC a emis scuze oficiale ”țărilor în cauză și spectatorilor noștri”.

Coreenii își cer scuze

„Imaginile și burtierele sunt destinate să faciliteze spectatorii să înțeleagă rapid țările care intră în timpul ceremoniei de deschidere„, se arată în comunicat.

„Cu toate acestea, admitem că a existat o lipsă de considerație pentru țările în cauză, iar inspecția nu a fost suficient de aprofundată. Este o greșeală inexcusabilă„, a mai comunicat Coreea de Sud.

Urmăriți Impact.ro și pe