JO Tokyo 2020. Căpitanul reprezentativei de fotbal, promisiune pentru români: ”Dăm totul pentru țară”

Andrei Cezar 19.07.2021, 18:01
JO Tokyo 2020. Căpitanul reprezentativei de fotbal, promisiune pentru români: ”Dăm totul pentru țară”

Naționala României va debuta la Jocurile Olimpice de la Tokyo în meciul cu Honduras, joi, 22 iulie, de la ora 14:00 (ora României). Căpitanul naționalei olimpice s-a declarat încrezător înaintea partidei contra selecționatei care a obțiut locul 4 la ultima Olimpiadă, în 2016.

JO Tokyo 2020. Căpitanul reprezentativei de fotbal, promisiune pentru români: ”Dăm totul pentru țară”

Selecționata U23 a României are speranțe mari pentru meciurile de la Jocurile Olimpice. Tricolorii își doresc neapărat o calificare în sferturile de finală, iar pentru asta promit să își dea viața pe teren. Marius Marin (22 de ani), liderul naționalei noastre, consideră că partida contra reprezentativei din Honduras va fi cea mai dificilă din grupă.

Celelalte două echipe din Grupa B, Coreea de Sud și Noua Zeelandă, se vor înfrunta tot joi, 22 iulie, de la ora 17:00 (ora locală).

„Abia așteptăm meciul, ne dorim foarte mult să trecem de grupă. Cred că meciul cu Honduras este cel mai important din grupă, pentru că este primul și vrem 3 puncte. Honduras este o echipă foarte bună, am văzut videoclipuri cu ei și au condus Germania în amical, 1-0.

Avem un meci foarte greu, dar asta ne ambiționează foarte mult. Avem un lot valoros și încredere în noi. Le promit tuturor românilor că toți care vor juca vor da totul pentru România.

Sunt și ei conștienți că participarea la Jocurile Olimpice este o șansă unică pentru noi. Sperăm să facem întreaga țară mândră ”, a declarat Marin pentru gsp.ro.

Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, contra campioanei Asiei Under-23, Coreea de Sud, tot la Kashima (14:00, ora României). Celălalt meci din grupă va fi între Noua Zeelandă și Honduras (ora locală 17:00, Kashima).

Ultimul meci pentru România din Grupa B va fi pe 28 iulie. Tricolorii vor juca împotriva Noii Zeelande la Sapporo (11.30, ora României). În acelaşi timp, va avea loc partida Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama).

JO Tokyo 2020. Capitanul reprezentativei de fotbal, promisiune pentru români
JO Tokyo 2020. Capitanul reprezentativei de fotbal, promisiune pentru români

Ultima participare a României la JO a fost tot la Tokyo, în 1964

Primele două echipe clasate se vor califica în sferturile de finală ce vor avea loc pe 31 iulie. Semifinalele se vor desfășura pe 3 august, iar finala va avea loc pe 7 august.

Dacă România va reuși să se califice, în sferturi va întâlni locul 1 sau 2 din Grupa A, respectiv, Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

Selecționata de fotbal a României se află la a patra participare la Jocurile Olimpice, iar ultima dinte ele a fost în 1964, tot la Tokyo. Atunci, naționala a ocupat locul 5.

Componența grupelor:

  • Grupa A: Japonia, Africa de Sud, Mexic, Franţa
  • Grupa B: Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Honduras, România
  • Grupa C: Egipt, Spania, Argentina, Australia
  • Grupa D: Brazilia, Germania, Cote d’Ivoire, Arabia Saudită
Urmăriți Impact.ro și pe