România, în topul celor mai puternice națiuni ale lumii. Pe ce loc se situează țara noastră

Badea Violeta 02.01.2023, 08:39
România, în topul celor mai puternice națiuni ale lumii. Pe ce loc se situează țara noastră

Surprinzător sau nu, țara noastră se află în topul celor mai puternice națiuni ale lumii. România se regăsește într-un clasament publicat de US News & World Report. Acest top analizează cât de multă influență au statele, dar și puterea lor politică, economică și militară. Ce loc ocupăm, de fapt, vedeți în rândurile de mai jos.

România, în topul țărilor puternice. Ce loc ocupăm

De curând, US News & World Report a întocmit o listă cu cele mai puternice națiuni de pe întregul mapamod. Potrivit acesteia, SUA este cea mai puternică țară din lume. Aceasta este urmată de China și Rusia.

În opinia US News & World Report, „puternice” sunt țările care țin în mod constant titlurile ziarelor, care au influență și care, bineînțeles, au o armată de temut.

În acest clasament, România ocupă locul 54. US News & World Report precizează că țara noastră are una dintre cele mai ridicate rate de sărăcie și risc de excluziune socială din Uniunea Europeană, însă are o piață de export reînnoită și constantă și o schimbare a industriei spre producție, în special mașini și echipamente electronice, textile și încălțăminte.

Consumul privat și o revenire a investițiilor au făcut ca economia țării să fie una dintre cele cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană, mai precizează US News & World Report.

Citește și Un oraș din România, premiat pentru o atracție turistică inedită. Poate fi vizitat și iarna, e în topul locurilor de vizitat din țară!

Romania se afla in topul celor mai puternice tari din lume
Romania se afla in topul celor mai puternice tari din lume

Țările care sunt în top 10

Iată primele 10 cele mai puternice națiuni din lume:

1. Statele Unite ale Americii

SUA este considerată a fi cea mai puternică țară din lume. Este formată din 50 de state, iar puterea sa economică și militară este de neegalat. Totodată, US News & World Report a remarcat că „amprenta sa culturală se întinde în întreaga lume, condusă în mare parte de cultura sa populară exprimată în muzică, filme și televiziune”.

2. China

China este cea mai populată țară din lume. Ea găzduiește unele dintre cele mai vechi civilizații din lume și este condusă de Partidul Comunist din 1949. Țara se întinde pe cinci fuse orare geografice, având 14 granițe – a doua după Rusia.

3. Rusia

Rusia este cea mai mare țară din lume. Aceasta se întinde atât în Europa de Est, cât și în Asia de Nord. Rusia are granițe comune cu nu mai puțin de șaisprezece țări și se află în unsprezece fusuri orare.

4. Germania

Cea mai populată națiune din Uniunea Europeană. Germania are una dintre cele mai mari economii din lume. Țara găzduiește peisaje pitorești și peste două milenii de istorie.

5. Regatul Unit al Marii Britanii

Marea Britanie este una dintre cele mai dezvoltate națiuni ale lumii. Această națiune exercită o influență economică, politică, științifică și culturală uriașă la nivel internațional.

6. Coreea de Sud

Coreea de Sud are o economie mare, „bazată pe servicii și de înaltă tehnologie”. Totodată, această națiune are una dintre cele mai mari economii naționale brute și rezerve de investiții străine din lume.

7. Franța

Franța este una dintre cele mai vechi țări din lume și este cunoscută pentru diversitatea sa culturală. Țara găzduiește case de modă și muzee de artă clasică. Totodată, Franța este unul dintre cei mai mari exportatori de arme din lume.

8. Japonia

Japonia este una dintre cele mai alfabetizate și mai avansate, din punct de vedere tehnic, națiuni din lume. Țara, care este formată din patru insule principale, este a treia ca mărime din lume. Japonia se numără „printre cei mai mari producători de autovehicule, echipamente electronice și oțel din lume”.

9. Emiratele Arabe Unite

Țara din Orientul Mijlociu este renumită în rândul turiștilor pentru două dintre emiratele sale: Abu Dhabi și Dubai. US News & World Report a observat modul în care Emiratele Arabe Unite s-au transformat odată cu descoperirea petrolului în secolul XX. „Astăzi, produsul intern brut pe cap de locuitor al EAU este la egalitate cu cel al principalelor națiuni din Europa de Vest, potrivit World Factbook al CIA”, se precizează în comunicat.

10. Israel

US News & World Report a precizat că Israelul „are o economie de piață avansată din punct de vedere tehnologic, cu diamante tăiate, echipamente de înaltă tehnologie și produse farmaceutice printre principalele sale exporturi”.

Citește și Topul în care România domină Europa. Nimeni nu se poate ține după noi la viteză!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...