România ar putea să primească un alt nume. Petiția care a revoltat-o pe Diana Șoșoacă. „Este un act de înaltă trădare”

Badea Violeta, Cătălina Burghelea 05.01.2023, 13:19
România ar putea să primească un alt nume. Petiția care a revoltat-o pe Diana Șoșoacă. „Este un act de înaltă trădare”

O petiţie online, lansată de un arădean, mai exact de Mărgărit-Daniel Buzoi, cere schimbarea numelui țării noastre. Într-un timp scurt, aceasta a reușit să genereze un val de indignare în rândul internauților. Însă, nici anumiți politicieni nu s-au lăsat mai prejos. Iată ce a declarat senatoarea Diana Șoșoacă!

Petiţie pentru schimbarea numelui țării

Mărgărit-Daniel Buzoi a lansat, de curând, o petiție online pentru schimbarea denumirii României, iar argumentele sale țin de originile noastre ca popor.

„Pentru strămoșul nostru get, Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos. Pentru Împăratul Galeriu cel Bătrîn și Împăratul Galeriu cel Tînar care au schimbat numele imperiului cu capitala la Roma în Imperiul Get.

Pentru ca poporul nostru să renască din propria cenușă și să se mîntuiască. Pentru ca subconștientul individual și colectiv al națiunii  să aibă un declic care să îi reamintească cine este cu adevărat, spiritul de luptă și curajul. Pentru toate acestea și multe altele România trebuie să devină GEȚIA.”, a scris arădeanul în descrierea din petiție.

În plus, Mărgărit-Daniel Buzoi mai amintește și de două declarații ale unor nume importante din politica românească. De exemplu, Gheorghe Funar, președintele Partidului România Noastră, ar fi declarat că: „Eu sunt de părere că trebuie să revenim la GEȚIA, ca nume de țară și la get. E poporul primordial, e poporul sfînt, poporul lăsat de bunul Dumnezeu….. Semnificația cuvîntului get fiind de cel înțelept.”

Citește și Incidente la protestul AUR. George Simion și Diana Șoșoacă au schimbat replici tăioase. Ce au descoperit jandarmii asupra unui protestatar!

Diana Sosoaca, executata silit
Diana Sosoaca

Ce a declarat Diana Șoșoacă

În opinia Dianei Șoșoacă, numele țării noastre nu poate fi schimbat, deoarece ar trebui schimbată și constituția. În concluzie, această dorință a lui Mărgărit-Daniel Buzoi o duce pe celebra senatoare cu gândul la o lovitură de stat.

„Este prima oară când aud de acest proiect (de schimbare a numelui țării, n.r.). Știu că dl Funar ar sprijini un astfel de proiect. Petiția pentru Geția e inițiată de cineva pe care nu-l cunosc.

Pentru a schimba denumirea țării noastre trebuie schimbată constituția, nu revizuita, schimbată. Ceea ce ne duce cu gândul la o lovitură de stat. Pentru că numai așa poți să anulezi această constituție și să poți să adopți o nouă constituție”, a explicat Diana Șoșoacă.

Citește și Diana Șoșoacă explică felul în care scapă de amenzi. „E normal să fiu un personaj controversat” (Exclusiv)!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...