FOTO EXCLUSIV

Incidente la protestul AUR. George Simion și Diana Șoșoacă au schimbat replici tăioase. Ce au descoperit jandarmii asupra unui protestatar

George Simion și formațiunea AUR organizează astăzi un protest antiguvernamental în Piața Universității. Mitingul va începe la ora 14:00, cu intonarea imnului național. Liderul AUR a spus că această manifestarea reprezintă un strigăt al tuturor românilor.

Protest AUR la Guvern

Update, ora 20:45. S-au înregistrat incidente la protest. Un participant în vârstă de 39 de ani a fost scos de jandarmi din mulțime după ce au găsit asupra lui un spray paralizant. Acesta a fost condus la sediul secției 4 Poliție. Un alt bărbat a fost prins în preajma protestului cu o secure și un cuțit.

George Simion și fosta sa colegă de partid, Diana Șoșoacă, au intrat într-un conflict, în fața Guvernului. Când susținătorii primului au ajuns în Piața Victoriei, după ce au pornit de la Piața Universității, au găsit-o acolo pe avocată, cu câțiva susținători ai ei.

Diana Șoșoacă a fost huiduită de susținătorii AUR, iar în cele din urmă i-a fost tăiat microfonul. Avocata a spus că George Simion nu are bun simț.

„E o mizerie făcută de Simion. Și-a adus oamenii lui și boxele lui și ne impune să nu mai vorbim la microfon. Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine! Rușine! Dacă ai curaj vino aici la scena că nu ți-ai luat aprobare pe Victoriei, ți-ai luat pe Universitate!”, i-a spus Diana Șoșoacă lui George Simion. Cei prezenți au huiduit și au strigat ca cei doi să nu se certe.

Update, ora 19:13. Manifestanții au fost la sediul PSD, unde au strigat: „Hoții” și „Ieși afară, javră ordinară”. Apoi, după ce liderul AUR, George Simion, a mai ținut un discurs, protestatarii au plecat către sediul PNL.

Update, ora 18:44. Atmosfera din Piața Victoriei devine mai tensionată. În zonă sunt 200 de jandarmi echipați și gata să intervină. A început marșul pe șoseaua Kiseleff. Manifestanții scandează: „Demisia!”.

Update, ora 18:00. Au apărut primele incidente de la protestul AUR. Implicați nu au fost manifestanții, ci chiar liderul partidului. George Simion și Diana Șoșoacă au avut parte de o întâlnire cu scântei în Piața Victoriei.

Participanții la protestul AUR s-au intersectat în fața Guvernului cu Diana Șoșoacă și alte câteva sute de persoane, susținători de-ai săi. Pe o scenă improvizată, senatoarea a vrut să țină un discurs, însă era acoperită de huiduielile protestatarilor AUR. În cele din urmă, i-a fost tăiat microfonul, moment în care i-a reproșat lui Simion că este lipsit de bun simț.

„E o mizerie făcută de Simion. Și-a adus oamenii lui și boxele lui și ne impune să nu mai vorbim la microfon. Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine! Rușine!

Dacă ai curaj vino aici la scena că nu ți-ai luat aprobare pe Victoriei, ți-ai luat pe Universitate!”, i-a transmis ea fostului său șef de partid.

Schimbul acid de replici a fost taxat de cei prezenți, oamenii huiduindu-i și cerându-le să nu se mai certe.

Update, ora 16:05. Potrivit reporterului Impact.ro, care se află la fața locului, numărul manifestanților ar fi ajuns undeva aproape de 10.000 și continuă să crească. Se face joncțiunea cu mai multe coloane și cu nucleul din Piața Victoriei. Oamenii se anunță prin telefon, sunt îndemnați de cunoscuți să vină în fața Guvernului.

George Simion e în primele rânduri. Grupuri, mai mici sau mai mari, cu pancarte pe sunt scrise regiunile, orașele sau județele de unde au venit la manifestație, s-au amplasat din loc în loc, pe toată lungimea coloanei de manifestanți.

Până la ora 16.00 nu se înregistrase niciun eveniment.

Protestatarii au ajuns, în acest moment, la Piața Romană.

Update, ora 15:25. Conform primelor estimări, în jur de trei mii de oameni participă, în aceste momente, la protestul AUR. Circulația pe Bulevardul Magheru este blocată în totalitate.

Update, ora 14:45. Sute de oameni s-au strâns în Piața Universității chiar înainte de ora 14:00 când era programat protestul AUR. În frunte cu George Simion, manifestanții au plecat în marș spre Piața Victoriei. Pe drum, aceștia strigă „Nu vrem să fim conduși de hoți” și „George președinte”.

„Vom forma cea mai mare coloană care a plecat vreodată spre Piața Victoriei”, a promis George Simion, liderul AUR, care a precizat că mai multe autocare au fost oprite în țară și vor întârzia la miting.

Mulți participanţi țin în mână steagul României, iar unii dintre ei sunt îmbrăcaţi în costume populare.

Știre inițială

Liderul AUR, George Simion, a promovat intens protestul atiguvernamental, atât în mediul online, cât și la posturile de televiziune unde a fost invitat sau pe site-ul oficial al partidului. Acesta a spus că formațiunea sa pregătește de o lună de zile protestul din Piața Universității.

Potrivit programului anunțat de partid,mitingul va începe la ora 14:00, iar la ora 15:00 coloana de protestatari va pleca spre Piaţa Victoriei, unde este preconizat să ajungă în jurul orei 16:00, în faţa sediului Guvernului. De asemenea, AUR precizează că protestul se va încheia la miezul nopţii.

Protest în fața Guvernului, la inițiativa AUR. George Simion: „Este un strigăt al tuturor românilor”
Protestul AUR se va termina la miezul nopții.

Nu este un protest care aparține exclusiv AUR. Manifestarea de duminică este un strigăt al tuturor românilor și în desfășurarea protestului am invitat alături de noi și alte formațiuni politice, și alte figuri publice, ONG-uri, sindicate și patronate”, a declarat George Simion pe 27 septembrie.

George Simion, la secția de poliție în timp ce organiza protestul

În noaptea de 30 septembrie, Liderul AUR a fost implicat într-un scandal cu Poliția, în timp ce organiza protestul de la Piața Universității, alături de oamenii de partid. George Simion a fost luat cu mascații la ora trei dimineața, după ce polițiștii au constat că politicianul figura în baza de date cu permisul suspendat, după ce în luna aprilie ar fi provocat un accident cu victimă în județul Buzău. Liderul AUR a ajuns la secție unde, conform Poliției Capitalei, i-a fost întocmit un dosar penal.

La începutul săptămânii, George Simion s-a aflat în centrul unui alt sacandal în Parlament, când a fost la un pas de bătaie cu vicepreședintele PSD Gabriel Zetea din cauza majorării salariilor aleșilor locali. După mai multe jigniri și înjurături, liderul AUR a stins lumina, la propriu, în Comisia de Munca. „Faceți economie”, a spus acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cristian Botez
Este reporter special și corespondent Impact.ro, încă din iunie 2021. Pregătit pentru cele mai periculoase zone de război din lume, Cristian Botez s-a remarcat de-a lungul carierei sale prin...