Diana Șoșoacă explică felul în care scapă de amenzi. „E normal să fiu un personaj controversat” (Exclusiv)

Stan Filon 17.11.2022, 20:23
Diana Șoșoacă explică felul în care scapă de amenzi. „E normal să fiu un personaj controversat” (Exclusiv)

Diana Șoșoacă a explicat în exclusivitate pentru Playtech.ro felul în care a scăpat de amenzile luate în pandemie, care nu sunt puține deloc. A recunoscut că încă mai are câteva procese pe rol, dar cele mai multe amenzi au fost anulate. În plus, a recunoscut de ce este un „personaj controversat”.

Diana Șoșoacă explică felul în care scapă de amenzi

Diana Șoșoacă a încasat amendă după amendă, în timpul pandemiei de coronavirus. A purtat cu greu mască, chiar și în Parlamentul României, unde a declanșat adevărate răscoale, iar amenzile adunate sunt undeva la peste 30.000 de euro, lucru care i-a adus și un sechestru pe avere. Senatoarea spune acum că a scăpat de cele mai multe dintre amenzi și a explicat și cum.

„Am scăpat în instanță. Le-am spus tuturor românilor că încă mai avem judecători senzaționali și, cât mai sunt ei, încă mai are o șansă România. Nu că au ținut cu mine, nu au ținut cu mine, ci cu dreptatea, cu legea. Foarte mulți români care au preluat de la mine acțiunile împotriva acelor amenzi, pentru mască, au câștigat. Până acum, am văzut o singură acțiune, doar în fond respinsă, la care acea persoană a făcut apel, încă se mai judecă. Și eu mai am vreo 5-6 dosare. Mai mult decât atât, a intervenit și Curtea Constituțională cu acea decizie prin care a menționat că amenzile pentru nepurtatul măștii sunt neconstituționale”, a declarat Diana Șoșoacă pentru Playtech.ro.

Diana Sosoaca explica felul in care scapa de amenzi
Diana Sosoaca explica felul in care scapa de amenzi

 „Mi se pare corect să fiu un personaj controversat”

În plus, senatoarea a recunoscut că este un personaj controversat și a explicat și de ce. Diana Șoșoacă spune că ea prezintă adevărul așa cum este, dur, iar acest lucru deranjează pe foarte mulți oameni din conducerea României.

„Nu sunt agreată de puterea trădătoare. De poporul român sunt foarte iubită, și de oamenii inteligenți și de profesioniști pentru că nu fac altceva decât să spun lucrurilor pe nume, poate într-o manieră mult prea agresivă față de felul în care sunt ei obișnuiți. Dar cred că, în situația de față, minciuna a fost arătată cu zâmbetul pe buze. Trădarea a fost făcută într-o manieră foarte elegantă, iar, după cum spunea Nicolae Iorga, ca să-l parafrazez, „lingușirea e pasul dinaintea trădării”.

Cred că e cazul ca cineva să ia hățurile în mână și să spună adevărul acela care este, dur, deranjant. Și cred că este normal să se audieze și cealaltă parte. Este unul dintre principiile fundamentale ale Dreptului românesc. Mi se pare corect să fiu un personaj controversat, pentru că până în acest moment adevărul s-a spus cu jumătate de gură, cu aranjamente pe ici pe colo prin spatele cortinei. Iar eu am ales să fiu în fața cortinei și să spun adevărul, indiferent de consecințe. Mi l-am asumat, eu sunt o persoană responsabilă și asumată”, a mai declarat Diana Șoșoacă.

Puteți citi interviul în întregime pe Playtech.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...