Jucătorii au intrat peste Adrian Mutu. Ce a urmat. Scene euforice la Ploiești

Marian Cărăvan 18.11.2020, 10:51
Jucătorii au intrat peste Adrian Mutu. Ce a urmat. Scene euforice la Ploiești

Naționala de tineret a României s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la turneul final al Campionatului European. Au fost scene euforice la Ploiești, după remiza cu Danemarca. Jucătorii au intrat peste Adrian Mutu.

Scene euforice la Ploiești, după calificarea la EURO 2021. Jucătorii au intrat peste Adrian Mutu

„Tricolorii mici” ne-au oferit din nou momente de bucurie. Conduși acum de selecționerul Adrian Mutu, componenții naționalei U21 și-au croit drum către un nou turneu final de Campionat European. Miza meciului cu Danemarca a fost uriașă. Ajutată și de victoria Bosniei în fața Belgiei (scor 3-2), România U21 avea nevoie doar de un egal cu Danemarca U21 pentru a prinde biletele pentru EURO 2021 U21, din Ungaria și Slovenia. Ceea ce s-a și întâmplat. A fost România U21 – Danemarca U21 1-1, iar la final fotbaliștii au declanșat fiesta. După ce au cântat și dansat pe teren și l-au ridicat pe brațe pe selecționerul Adrian Mutu, au continuat show-ul la vestiare.

Mai mult decât atât, au întrerupt conferința de presă susținută de Adrian Mutu și Mihai Stoichiță. Vizibil euforici după calificarea la turneul final, fotbaliștii au mers la conferința de presă și i-au udat din cap până în picioare pe Adrian Mutu și Mihai Stoichiță. Jucătorii au început să scandeze „România, România, ole, ole” și să îi ude cu apă pe Mutu și pe Stoichiță. Dacă directorul tehnic al FRF s-a retras, în schimb selecționerul a intrat în jocul „tricolorilor mici” și a deschis și el o sticlă de apă și i-a udat pe jucători. Au fost momentele de descătușare după un meci crucial pentru naționala de tineret a României.

Jucatorii au intrerupt conferinta de presa a lui Adrian Mutu. Scene euforice la Ploiesti
Jucatorii au intrerupt conferinta de presa a lui Adrian Mutu. Scene euforice la Ploiesti Sursa: GSP

România, printre cele 16 echipe naționale calificate la EURO 2021 U21

Naționala de tineret recidivează într-un mod plăcut. Merge din nou la turneul final al Campionatului European, unde a mai fost și în 2019. „Tricolorii mici” conduși pe atunci de Mirel Rădoi au făcut senzație în Italia și au ajuns până în semifinalele competiției. Performanța lor a fost una uriașă, dacă ne gândim că datorită parcursului de la acel turneu final, România merge din nou cu fotbalul la Jocurile Olimpice, după o pauză de 61 de ani (n.r. – s-a adăugat un an după ce Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru 2021).

Naționala României a prins biletele pentru turneul final EURO 2021 U21 din Ungaria și Slovenia în urma poziționării între cele mai bune cinci echipe de pe locul secund în grupele de calificare. Grupa 8, din care a făcut parte România, a fost câștigată de adversara de aseară, Danemarca.

 

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe