România ar putea avea alegeri anticipate. Amenințarea lui Marcel Ciolacu, ce promite liderul PSD

Anca Manolica 16.01.2023, 23:27
România ar putea avea alegeri anticipate. Amenințarea lui Marcel Ciolacu, ce promite liderul PSD

Marcel Ciolacu a vorbit în cursul serii de luni, 16 ianuarie, despre rotația premierilor, subliniind faptul că aceasta va avea loc cu siguranță la finele lunii mai. Acesta spune că „Nicolae Ciucă e un om de onoare” și va respecta acordul politic dintre PNL și PSD. Cu toate acestea, liderul social democraților nu exclude alegerile anticipate.

România ar putea avea alegeri anticipate

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a fost invitat în emisiunea „Punctul Culminant”, cu Victor Ciutacu, la România TV, luni, 16 ianuarie 2023. Acesta a vorbit, printre altele, despre rotația premierilor care va avea loc în luna mai a acestui an.

Liderul PSD a confirmat faptul că această mișcare se va face la finalul lunii mai, pe 23 sau 25, așa cum prevede acordul politic dintre cele două partide politice. Liderul social-democrat a precizat că odată făcută această rocadă, partidul va veni cu un program de guvernare.

„N-am auzit niciun factor decident nici de la PSD, nici de la PNL, care să ridice anumite probleme asupra acordului politic care a creat această coaliție din care face parte nu numai PSD și PNL, ci și UDMR și minorități.

Va avea loc acest schimb de prim-miniștri. Este pe 23 sau 25 mai. Presupun că la începutul lunii mai vom veni cu un program de guvernare și o să începem toate procedurile legale și constituționale pentru această rocadă”, a spus acesta.

Marcel Ciolacu, liderul PSD
Marcel Ciolacu, liderul PSD

Amenințarea lui Marcel Ciolacu

Acesta consideră că „Nicolae Ciucă e un om de onoare” și este ferm convins că nu vor exista probleme, în sensul în care nu va fi respectat acordul politic. Cu toate acestea, în caz contrat, nu exclude alegerile anticipate, chiar dacă nu este adeptul unei astfel de variante.

„Domnul prim-ministru Nicolae Ciucă e un om de onoare. E militar și general și sunt ferm convins că nu sunt probleme. Atributul desemnării primului-ministru este al președintele României, conform Constituției. Dacă nu se dorește, cu toate că nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, cred că aceea ar fi direcția.

Ar fi păcat pentru că această coaliție, prin intrarea PSD, în afara faptului că a adus o coerență guvernamentală, a adus și o stabilitate politică și o liniște pentru toți factorii decidenți din statul român într-un moment foarte critic și nu am nicio reținere să spun… după o guvernare de doi ani de zile de dreapta.

Vreți să vă reamintesc că luni de zile s-a vorbit despre funcții și cum se împart ele? Atât eu, cât și Nicolae Ciucă, am creat o coaliție pe alte principii și e evident, mai ales în fața a ce provocări au fost cu aceste crize suprapuse, că a existat o eficiență guvernamentală”, a completat Marcel Ciolacu.

Citește și: Impozitele angajaților vor scădea în 2023. Marcel Ciolacu vine însă cu vești rele pentru angajatori. „Sunt lucruri normale în toate țările europene”

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...