Marcel Ciolacu, atac direct la Klaus Iohannis. Suspendarea președintelui României, pe agenda PSD. „Dacă rămâneam în opoziție aveam cel mai mult de câștigat”

Stan Filon 14.01.2023, 11:31
Marcel Ciolacu, atac direct la Klaus Iohannis. Suspendarea președintelui României, pe agenda PSD. „Dacă rămâneam în opoziție aveam cel mai mult de câștigat”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că partidul său ar fi fost mult mai câștigat dacă rămânea în opoziție, însă spune că a luat cea mai bună decizie pentru România, atunci când s-a decis intrarea la guvernare. Ciolacu a recunoscut care era următorul pas, dacă rămânea în opoziție.

Marcel Ciolacu, atac direct la Klaus Iohannis

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre perioada în care partidul său se afla în opoziție. Recunoaște că PSD ar fi fost mult mai câștigat dacă nu intra la guvernare și a spus chiar că ar fi continuat demersurile pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

„Important e că ne-am implicat, chiar dacă au fost, cum spunea Radu Moldovan, discuţii corecte şi libere în interiorul partidului dacă ne asumăm să intrăm la guvernare sau nu. Categoric, dacă rămâneam în opoziţie, aveam cel mai mult de câştigat. Începeam iarăşi cu suspendarea preşedintelui, să nu credeţi că ne opream uşor! Părerea mea este că a fost cea mai corectă decizie, nu pentru noi, a fost cea mai corectă decizie şi pentru primari, şi pentru preşedinţii de Consilii Judeţene, şi pentru români, pentru că România, după un an de zile, având baza acestei coaliţii, a reuşit să depăşească cea mai neagră perioadă”, a afirmat Ciolacu, aflat la Sălaj.

Marcel Ciolacu, atac direct la Klaus Iohannis
Marcel Ciolacu, atac direct la Klaus Iohannis

„A fost o guvernare dezastruoasă timp de doi ani acea guvernare de dreapta din România”

Președintele PSD și al Camerei Deputaților nu s-a putut abține și și-a atacat partenerii de coaliție, despre care au spus că au avut o guvernare dezastruoasă.

„N-am nicio reţinere şi fără să jignesc niciun coleg din interiorul PNL, a fost o guvernare dezastruoasă timp de doi ani acea guvernare de dreapta din România”, a spus el.

Președintele PSD a venit cu o declarație șocantă! Acesta a spus că social-democraţii sunt dispuşi să facă parte dintr-o coaliţie de guvernare şi după alegerile din 2024, dacă românii „vor considera că aceasta este calea”.

„Ne-am asumat această coaliţie. Mergem până în 2024. Dacă românii, fiindcă ei sunt suverani, vor considera că aceasta este calea, ne vom asuma din nou o astfel de coaliţie largă. Repet, s-a dus perioada în care România îşi permitea să piardă timp”, a precizat el.

„O să încerc să stau în funcția de președinte atâta timp cât dumneavoastră îmi acordați acest vot”

În continuare, Marcel Ciolacu a vorbit despre funcția de președinte al PSD, despre care spune el că nu se ține cu dinții și a spus că nu o va face niciodată. Spune că va rămâne la conducerea PSD atâta timp cât va fi dorit și cât timp va considera el că ajută PSD.

„Eu vă promit și am mai promis-o că n-o să-mi fac niciodată un alt partid. Sunt în acest partid de 30 de ani și din acest partid o să plec acasă, ca fiecare dintre noi. O să încerc să stau în funcția de președinte atâta timp cât dumneavoastră îmi acordați acest vot și mai ales atâta timp cât eu consider că sunt un plus pentru Partidul Social Democrat”, a afirmat Ciolacu, care a menționat că nu va face „jocuri” ca să rămână în funcție.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...