Impozitele angajaților vor scădea în 2023. Marcel Ciolacu vine însă cu vești rele pentru angajatori. „Sunt lucruri normale în toate țările europene”

Stan Filon 15.01.2023, 08:39
Impozitele angajaților vor scădea în 2023. Marcel Ciolacu vine însă cu vești rele pentru angajatori. „Sunt lucruri normale în toate țările europene”

Vin vești bune pentru angajații români, dar nu la fel de bune pentru angajatori. Cel care le-a adus a fost președintele PSD, Marcel Ciolacu, care a anunțat că în anul 2023 vor scădea impozitele pentru angajați, dar vor crește cele pentru angajatori.

Impozitele angajaților vor scădea în 2023

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre echitate. Președintele social-democrat a anunțat pe Facebook că anul acesta vor scădea impozitele pentru angajați, dar vor crește cele pentru angajatori, deoarece echitatea va rămâne o prioritate în 2023 atât pentru partidul pe care îl conduce, cât și pentru coaliția de guvernare.

„Statul trebuie să fie primul care vine în ajutorul românilor care muncesc din greu! Echitatea socială este menirea noastră să o facem. Asta înseamnă că va trebui să reducem impozitarea muncii și va trebui să mărim impozitarea capitalului. Sunt lucruri normale în toate țările europene. Nu există să ai venituri excepționale și statul să nu ți le impoziteze”, a anunţat Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Impozitele angajatilor vor scadea in 2023
Impozitele angajatilor vor scadea in 2023

„Nu poţi să câştigi într-o criză energetică de la noi toţi şi nimeni să nu te impoziteze”

Despre această schimbare a vorbit și în timpul unei vizite făcute la Zalău, când a spus că trebuie redusă impozitarea muncii şi mărirea impozitării capitalului, în special în cazul companiilor care au realizat venituri excepţionale pentru a reveni la o echitate socială.

„Echitatea socială este menirea noastră să o facem şi nu menirea dreptei. Asta nu înseamnă că venim cu taxe mai mari, asta înseamnă că va trebui să reducem impozitarea muncii şi va trebui să mărim impozitarea capitalului. Va trebui să explicăm foarte clar aceste lucruri şi să creăm pârghiile care ne duc la închiderea unei discrepanţe între pătura de jos şi pătura de sus. Dacă vom merge în continuare fără o politică echitabilă social, la un moment dat se va reveni la o criză socială”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu consideră că trebuie taxate suplimentar companiile care au realizat venituri excepţionale.

„Nu există să ai venituri excepţionale şi statul să nu ţi le impoziteze suplimentar pe perioada cât timp ai aceste venituri suplimentare. Nu poţi să beneficiezi de bani de la stat pentru că este pandemie şi tu să faci venituri extraordinare şi nimeni să nu ţi le impoziteze. Nu poţi să câştigi într-o criză energetică de la noi toţi şi nimeni să nu te impoziteze. Trebuie să lămurim aceste lucruri”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...