Români păcăliți în masă cu oferte false de Revelion la Sinaia. Cum s-a întâmplat totul

Andreea Bisinicu 01.01.2021, 20:35
Români păcăliți în masă cu oferte false de Revelion la Sinaia. Cum s-a întâmplat totul

Români păcăliți în masă cu oferte false de Revelion la Sinaia. Cum s-a întâmplat totul cu puțin timp înainte de trecerea dintre ani. Un bărbat s-a prefăcut că este reprezentantul unei firme de imobiliare din Brașov pentru a păcăli 70 de români că le va oferi cazare la munte pe 31 decembrie. Cum au descoperit păgubiții că au fost fraudați și ce sume au plătit pentru o noapte de cazare.

Cum au fost păcăliți românii cu oferte false de Revelion

Pentru că anul 2020 a fost un an dificil pentru majoritatea persoanelor, românii abia au așteptat oportunitatea de a evada din rutina cotidiană. Cei mai mulți dintre ei au planificat excursii la munte, în diferite colțuri ale țării, pentru a se bucura de noaptea dintre ani așa cum obișnuiau să facă dintotdeauna, înconjurați de oamenii dragi, petrecând într-un cadru mai mult sau mai puțin restrâns. Din acest motiv, ofertele de Revelion au fost mărite intenționat de către patronii diverselor localuri.

Cei mai ghinioniști români au fost 70 de persoane care urmau să petreacă Revelion într-o anumită cabană din Sinaia. Aceștia au fost ademeniți prin intermediul unor anunțuri publicitare false. Au plătit online avansuri substanțiale pentru a-și rezerva o noapte de odhină binemeritată la munte. Problema a apărut după ce banii au fost virați în conturile firmei imobiliare care s-ar fi ocupat de rezervarea cabanelor. Se pare că reprezentanții companiei închipuite au dispărut, fără urmă, cu tot cu banii clienților.

Oferta despre care vorbim a fost plasată pe un site de anunțuri. Bărbatul care răspundea la numărul de telefon afișat pe site se prezenta ca fiind reprezentantul Queen Imob SRL, o firmă de imobiliare din Brașov, care se angaja să le rezerve clienților un loc într-o cabană din Sinaia. Oamenii au plătit, prin transfer bancar, avansuri substanțiale, cuprinse între 2.000 și 3.750 de lei, potrivit celor de la libertatea.ro.

Asa arata una dintre cabanele in care, chipurile, ar fi trebuie sa isi petreaca romanii pacaliti Revelionul
Asa arata una dintre cabanele in care, chipurile, ar fi trebuie sa isi petreaca romanii pacaliti Revelionul

Cum au descoperit românii că au fost escrocați

Români păcăliți în masă cu oferte false de Revelion la Sinaia. Farsa a fost descoperită în momentul în care unii dintre clienți au revenit cu un telefon, pentru a stabili ultimele detalii privind sosirea lor la local, care trebuia să aibă loc pe 30 decembrie 2020. Victimele acestei fraude și-au dat seama că au fost păcăliți atunci când au realizat că numărul de telefon al persoanei de contact fusese desființat. Revoltați de situația creată, câțiva dintre păgubiți au sunat la sediul central al firmei de imobiliare, care nu știa nimic despre niciun anunț și i-a asigurat pe românii păcăliți că nu aveau nicio legătură cu această afacere.

„Am găsit cabana pe OLX și am sunat. Spunea că are mai multe vile. Am vorbit la telefon pentru toate detaliile care ne interesau și am trimis, la ceva timp, un avans de 3.000 de lei, urmând să mergem să vedem cabana. În ziua respectivă, nu ni s-a mai răspuns. A închis cartela, pentru că, de pe orice număr am fi sunat, era închis. Pe factură apare numele Rădoi Ionuț Sebastian”, spune S.S., una dintre păgubite, potrivit celor de la Libertatea.

Patroana firmei de imobiliare, Carmen Jakab, a făcut plângere la poliție și i-a sfătuit pe toți cei care au fost păcăliți să facă același lucru. Se pare că, în total, hoții au reușit să fure aproximativ 35.000 de euro în această afacere necurată.

Urmăriți Impact.ro și pe