Surpriză neplăcută pentru mii de români care și-au făcut Crăciunul pe Valea Prahovei. De ce au avut parte în stațiuni

Daniela Alexandru 27.12.2020, 18:44
Surpriză neplăcută pentru mii de români care și-au făcut Crăciunul pe Valea Prahovei. De ce au avut parte în stațiuni

Zilele libere de care ar fi trebuit să se bucure românii care s-au încumetat să plece de acasă pentru a serba Crăciunul în stațiunile montane s-au transformat, pentru unii, în zile de coșmar. Vântul puternic din ultimele ore a făcut ca administratorii instalațiilor pe cablu să oprească funcționarea acestora, astfel că mulți turiști care doreau să urce pe munte au plecat cu mașinile personale și au blocat și accesul în stațiuni.

Probleme pentru cei care și-au făcut Crăciunul pe Valea Prahovei

Telescaunul Soarelui, Teleschiul Valea Soarelui și Gondola Carp au golit liniile și au oprit funcționarea din cauza vântului și a ceții care au îngreunat atât funcționarea instalațiilor pe cablu, cât și schiatul. „Vânt puternic și depunere de chiciură pe cablurile instalațiilor de altitudine. Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui și Gondola Carp golesc liniile și opresc funcționarea. Atenție, vreme nefavorabila sus, cu ceață și prognoze de vânt, nu recomandam ziua începătorilor si nici celor nefamiliarizați cu pârtiile din Sinaia.

În ultimele 48 de ore, s-au înregistrat ploi, urmate de îngheț, vânt și iar ninsori. Prognozele indică rafale puternice până pe 31 decembrie. Pârtiile deschise sunt cele din golul alpin, cu 10 cm strat proaspăt de zăpadă căzut peste zăpada plouata anterior”, se arată într-un anunț pe pagina de Facebook Gondola Sinaia.

În Sinaia s-a închis și drumul care face legătura între stațiune și Cota 1400

Nu doar telescaunele și telegondola s-au închis în Sinaia, ci și drumul rutier, DC 134, care face legătura între stațiune și Cota 1400 este blocat și mașinile nu mai pot circula. „Din cauza precipitațiilor căzute în ultimele ore, respectiv lapovița și ninsoare, pe partea carosabila a DC 134 s-a format un strat de gheață care pune în pericol siguranța traficului rutier”, spun autoritățile.

”Întrucât configurația zonei face dificila intervenția utilajelor pentru deszăpezire, s-a procedat la închiderea temporară a circulației pe D.C. 134 (drumul către Cota 1.400), pe tronsonul Cabana Schiori – Cota 1.400″ a anunțat, duminică Poliția Județeana Prahova. Autoritățile au anunțat că pe tronsonul blocat se va interveni imediat ce condițiile meteo permit acest lucru și că se vor monta indicatoare care să anunțe interdicția de a circula pe acel drum.

Urmăriți Impact.ro și pe