Românca Ana Ularu, eroina celui mai așteptat serial de pe Netflix. Ce spune despre rolul din super-producția Tribes of Europa

Iancu Andreea 20.02.2021, 20:38

Fanii serialelor marca Netflix se pot bucura de o veste bună. O nouă super-producție va avea în distribuție o actriță de origine română. Ana Ularu va fi protagonista unuia dintre cele mai așteptate seriale de pe Netflix, care prezintă modul în care ar putea evolua lumea în viitor. Triburile Europei, cunoscut și drept „Tribes of Europa”, s-a lansat în urmă cu numai o zi, pe 19 februarie, pe platformă.

Triburile Europei, o producție despre anul 2074, cu românca Ana Ularu în distribuție

Pentru cei care îndrăgesc genul Science Fiction în materie de producții cinematografice, serialul Triburile Europei este o bucurie, într-o perioadă în care au fost lansate foarte puține sau deloc astfel de serii, ori filme. Acesta prezintă viața oamenilor la o distanță de 45 de ani după o catastrofă. Cu vechile națiuni dispărute și continentul european împărțit în mici state, în care triburile se luptă pentru supremație, serialul își propune să ne distragă atenția de la problemele actuale și să ne proiecteze într-o lume viitoare, cu alte tipuri de situații.

Din distribuția serialului face parte și Ana Ularu, o actriță născută la București, dar care a avut oportunitatea de a juca în producții de top alături de mari nume ale cinematografiei. Personajul pe care Ana îl interpretează în serial face parte dintre unul din triburile care își dispută dominația și anume Tribul Corbilor. Actrița a vorbit în cadrul unui interviu pentru playtech.ro despre rolul său și ce crede despre noua producție.

Personajul meu face parte din tribul Crows. Corbii au un soi de cod de onoare aproape japonez. Ei nu mint niciodată. Au diverse alte vicii și frivolități dar din alte puncte de vedere sunt cât se poate de corecți. Chit că un pic expansioniști. Țin cu tribul publicului, de fapt, în clipa asta mai mult decât orice și sper foarte mult să intrăm puternic în România cu serialul acesta pentru că este absolut inedit. Din tot ce se întâmplă, cred că viziunea lui Philip (scenaristul) și ce am reușit să construim împreună e cel puțin inedit. Și cred foarte mult în valoarea produsului, a dezvăluit Ana Ularu câteva aspecte despre serialul lansat de Netflix.

Tribes of Europa a fost lansat pe platforma Netflix în data de 19 februarie 2021
Tribes of Europa a fost lansat pe platforma Netflix în data de 19 februarie 2021

Cum arată omenirea în 2074 și cum a primit propunerea rolului

Chiar dacă la prima vedere serialul este unul pe alocuri sângeros, violent și dur, prezentând situațiile dificile cu care se confruntă oamenii într-un viitor imaginat de scenariștii serialului, producția oferă pe alocuri și lecții de altruism. Ana Ularu a mărturisit că a avut de învățat câte ceva de la fiecare dintre personajele din serial și a povestit cum funcționează tribul din care face parte.

Aș păstra empatia și colaborarea și nevoia de apropiere umană. Și nevoia de a rămâne alături de familia ta, orice ar însemna asta, familie extinsă. Pentru că până la urmă, de fapt, toate aceste personaje, nefiind delimitate de granițe și de naționalism și de valori intangibile până la urmă, sunt fiecare dintre ei legați de un soi de cod de onoare față de cei dragi. Evident, au defectele lor, nu idealizăm, dar aș păstra umanitatea lor și aș păstra felul în care fiecare dintre ei încearcă să funcționeze cu ce are, a povestit actrița.

Actrița, care s-a remarcat și în alte producții fantastice precum Inferno sau Muse, apreciază extrem de mult genul SciFi și spune că este atrasă de modul în care serialul prezintă aspecte folosite în trecut, dar care își găsesc încă utilitatea în viitor.

Eu sunt mare fan SciFi. [Și propunerea a venit] într-o perioadă în care eram sub influența lui Jeff VanderMeer și citeam și frații Strugațki. Personal, mă bucur de fiecare dată când am ocazia, și am ocazia suficient și satisfăcător, de-a face parte din ceva SF. Iar în Triburile e ceva arhetipal și interesant, chit că vorbim de viitor. Chiar dacă e un viitor posibil sau imposibil, e foarte interesant că e un soi de întoarcere la lucrurile bazice, cum ar fi trocul.. E, de fapt, un fel de mers înainte cu valorile din urmă și cu forțele din urmă, a explicat Ana Ularu pentru playtech.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...