Care sunt cele mai bune seriale din toate timpurile. Le poți revedea oricând cu mare plăcere

Ileana Mlădinoiu 11.09.2020, 20:09
Care sunt cele mai bune seriale din toate timpurile. Le poți revedea oricând cu mare plăcere

Pe perioada concediului sau ori de căte ori prindeți câteva ore libere, vă gândiți la ce s-ar mai putea face, astfel încât să vă destindeți într-un mod cât mai plăcut. Unii aleg plimbările în aer liber, alții citesc cărți, ziare, reviste sau pur și simplu se odihnesc fără să facă nimic. Mai există o categorie de oameni care aleg să vadă un film bun, recomandat de cineva, un film vechi de prin anii ’90, și atunci caută pe toate căile să afle la ce s-ar opri. În ajutor vin selecțiile făcute pe internet de către specialiști în cea de-a 7-a artă.

Ce filme poți să vizionezi

Și ca să-i facem să nu se  înece în marea de filme realizate de la începutul cinematografiei, ne vom concentra asupra a 4 seriale, considerate a fi cele mai bune din toate timpurile și pe care, cu certitudine, le veți revedea oricând. Chiar dacă topul este un amestec de genuri, teme și regizori, ar trebui să existe ceva pentru toată lumea.

Singurul aspect  obiectiv, dacă alegerea serialelor pare subiectivă, rămâne faptul că selectarea lor înseamnă momente puternice și memorabile în cinematografie, în inimile cinefililor,  trăindu-le și împărtășindu-le.

Lunga vară fierbinte (“The Long Hot Summer”)

Filmul american lansat în aprilie 1958, regizat de Martin Ritt, cu o distribuție remarcabilă de actori, precum Joanne Woodward, Paul Newman, Orson Welles, Angela Lasbury, a primit premiul pentru cel mai bun actor (Paul Newman) la Festivalul de Film de la Cannes.

Pe scurt, Ben Quick (Paul Newman) şi-a pierdut tatăl, un renumit “piroman” pe când avea 10 ani. Când în Boston se produce un incendiu imens la un hambar al unui fermier din zonă, Ben este bănuit a fi asemănător tatălui său, judecat şi alungat din zonă.

Traversează râul şi, doar cu un geamantan, fără nici o destinaţie, face autostopul şi ajunge într-o mică aşezare de fermieri, Frenchman’s Bend MS. Încercând să-şi găsească ceva de lucru, află că totul, pământ, ferme, magazine şi chiar închisoarea aparţin unui singur om, cel mai puternic fermier şi om de afaceri din zona, Will Varner (Orson Welles), şi decide să-l caute pentru a se angaja.

Lunga Vară Fierbinte, film american lansat în aprilie 1958, regizat de Martin Ritt
Lunga Vară Fierbinte, film american lansat în aprilie 1958, regizat de Martin Ritt

La ranch-ul acestuia, o reîntâlneşte pe Clara (Joanne Woodward), o tânără pe care a cunoscut-o pe drum. De aici pornește întreaga dramă, deoarece, Varner dorea pentru fiica sa un ginere capabil precum nou-venitul pe care îl angajează la magazinul său. Ideea nu-i displace nici ei. Fiul neglijat al bătrânului, moştenitorul de drept al întregii averi, se simte atunci ameninţat.

Inspirat din mai multe povestiri ale lui Faulkner, filmul este prima peliculă în care Joanne Woodward îi da replică soţului său, Paul Newman.

Scriitorul, scenaristul, regizorul, și realizatorul de televiziune, Stelian Tănase spunea despre “The Long Hot summer că “era în anii 70 cel mai popular serial dat de TVR. O poveste din sudul Statelor Unite inspirată de William Faulkner. Imi amintesc și azi personajele și intriga”.

După ce au jucat împreună în 1958 în pelicula prezentată, Paul Newman şi Joanne Woodward au trăit împreună o poveste de dragoste timp de cinci decenii. El îi spunea “una dintre ultimele mari femei ale lumii”, ea îl descria ca pe “cel mai romantic bărbat de pe Pământ”. Deși au avut multe probleme, apropiații au ştiut mereu că au fost făcuţi unul pentru celălalt.

Ca o recomandare pentru iubitorii de seriale. Merită să vezi o iubire care a depășit limitele ecranului până când moartea i-a despărțit. Paul Newman a decedat în 2008, iar de atunci  Joanne s-a retras din viața publică.

Dallas, unul dintre cele mai cunoscute seriale ale anilor 90
Dallas, unul dintre cele mai cunoscute seriale ale anilor 90

Dallas

Serialul „Dallas”, care a fost văzut în nouăzeci și șase de țări și dublat în cincizeci și cinci de limbi, a revenit pe ecrane cu o nouă serie cuprinzând 10 episoade în Statele Unite, protagoniștii serialului fiind acum copiii familiei Ewing.

Din serial nu vor lipsi însă nici starurile care au făcut serialul atât de celebru la începutul anilor ’90. Veteranii Larry Hagman (J.R. Ewing), Patrick Duffy (Bobby Ewing) și Linda Gray (Sue Ellen) se vor alătura noii echipe de actori, printre care se numără Josh Henderson, Jesse Metcalfe sau Brenda Strong, scrie b1.ro.

Cunoaștem povestea, conflictele dintre familii, trădările, toate pentru a putea controla petrolul care se află în mijlocul Texasului. Chiar dacă complotul ni se pare învechit astăzi, regizorii au pariat totul pe noua generație. Într-adevăr, distribuția îi are pe Bobby Ewing,  Josh Henderson și Jesse Metcalfe. Și dacă actorii serialului original sunt într-adevăr prezenți, cu încă câteva riduri, povestea se va baza pe conflictele dintre John Ross (Josh Henderson) și Christopher (Jesse Metcalfe).

 Twin Peaks

Un serial polițist științifico-fantastic, regizat de David Lynch și Mark Frost, nominalizat la Oscar. Acțiunea din “Twin Peaks” se petrece într-un orăşel american de munte, unde agentul special FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) e trimis să rezolve o moarte/crimă suspectă. Enigmatici şi plini de metehne, localnicii îl ajută indirect să găsească dacă nu făptaşul, măcar mai multe detalii. La noi în ţară, “Twin Peaks” a fost ca o revelație și ca un cadou neașteptat. Trecuse puțină vreme de la Revoluție, iar românii, dornici să guste cât mai mult din cultura occidentală, urmăreau lipiți de televizoare fiecare episode, precizează presseone.ro.

Dosarele X este un serial de televiziune american, creat de Chris Carter
Dosarele X este un serial de televiziune american, creat de Chris Carter

 Dosarele X

Cu titlul original, “The X-Files”, este un serial de televiziune american, creat de Chris Carter și difuzat între 10 septembrie 1993 și 19 mai 2002. A avut 9 sezoane și a îmbinat elemente science-fiction, horror și mister. A fost unul din primele seriale de succes ale retelei americane de televiziune FOX, personajele și motto-ul său (“Adevărul este acolo, dincolo de noi” – “The truth is out there …,), intrând în istoria televiziunii.

Popularitatea serialului a atins apogeul la finele anilor 1990,ducând la apariția unor filme pentru marele ecran în anul 1998 și în 2008. În ultimele două sezoane, Gillian Anderson a devenit protagonista principală, Duchovny apărând foarte rar. Au fost introduse alte două personaje: agenții FBI, John Dogget (Robert Patrick), și Monica Reyes (Annabeth Gish).

La vremea difuzării ultimului episod, “Dosarele X” era cel mai longeviv serial science-fiction din istoria televiziunii americane, titlu pe care l-a pierdut ulterior în favoarea serialului “Stargate SG-1”. În anul 2007, revista Time l-a inclus în lista Celor mai bune 100 seriale din istoria televiziunii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI