Roman Abramovici se retrage de la Chelsea. Rusul, „interzis” în Marea Britanie din cauza războiului din Ucraina

Andra Daoud 26.02.2022, 23:32
Roman Abramovici se retrage de la Chelsea. Rusul, „interzis” în Marea Britanie din cauza războiului din Ucraina

Patronul lui Chelsea, Roman Abramovici, a anunțat că se retrage, după ce a fost „interzis” în Marea Britanie. Miliardarul a făcut anunțul oficial, la trei zile după izbucnirea războiului din Ucraina, după ce i s-a interzis să mai vină în Marea Britanie și s-a scris că ar putea fi forțat să vândă clubul de fotbal pe care îl deține din 2003. Ce a transmis Roman Abramovici și cine se va ocupa de treburile administrative ale clubului.

Roman Abramovici se retrage de la Chelsea

Războiul din Ucraina, declanșat de Vladimir Putin, are ecouri și asupra afacerilor deținute de cetățeni ruși în afara țării. Roman Abramovici, patronul de la Chelsea, simte direct efectele războiului, după ce i s-a interzis accesul în Marea Britanie și au apărut informații potrivit cărora ar putea fi forțat să vândă echipa de fotbal.

Miliardarul rus a anunțat, prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul clubului de fotbal, că se retrage de la conducerea echipei și că predă ștafeta celor care se ocupă de Fundația lui Chelsea.

În cei 20 de ani în care am deținut Chelsea FC, am văzut întodeauna rolul meu ca deținător al clubului, a cărui slujbă este să se asigure că avem succesul pe care am ajuns să îl avem astăzi, și de asemenea să construiască pentru viitor, în timp ce joacă și un rol pozitiv în comunitate.

Am luat întotdeauna decizii din inimă, care au fost în bunul interes al clubului. Rămân dedicat acestor valori. De aceea astăzi le ofer administratorilor Fundației caritabile a lui Chelsea administrarea și grija lui Chelsea FC.

Cred că sunt, în prezent, în cea mai bună poziție pentru a urmări interesele clubului, jucătorilor, staff-ului și fanilor!”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al lui Chelsea.

Roman Abramovich se retrage de la Chelsea. Rusul, „interzis” în Marea Britanie din cauza războiului din Ucraina
Roman Abramovici a anunțat că se retrage de la Chelsea

Ce a postat fiica lui Abramovici după izbucnirea războiului

Înainte ca oligarhul rus să facă anunțul oficial privind retragerea, fiica sa în vârstă de 27 de ani a publicat un mesaj puternic pe Instagram, care a ajuns în atenția presei internaționale.

Nu Rusia, ci Putin vrea războiul cu Ucraina. Cea mai mare și cea mai de succes minciună a propagandei de la Kremlin este că toți rușii sunt alături de Putin”, a scris Sofia Abramovici pe rețeaua socială.

Roman Abramovici este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Rusia, dar și din lume. Cu o avere estimată la 13,3 miliarde de dolari, afaceristul în vârstă de 55 de ani deține clubul de fotbal Chelsea din anul 2003, dar are și alte afaceri.

Urmăriți Impact.ro și pe