Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte! Ce a băut îndrăgita actriță

Diana Radu 13.05.2020, 13:00

Îndrăgita actriță Rodica Popescu Bitănescu a povestit în cadrul unei emisiuni de televiziune că a fost la un pas de moarte. Întâmplarea a avut loc acum mai mulți ani de zile, însă aceasta își amintește perfect cum toți colegii de la teatru o păzeau pentru a se asigura că este bine.

Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte

Actrița în vârstă de 81 de ani a relatat că acum câțiva ani de zile pe vremea când se afla într-o deplasare la Zimnicea, cu teatrul, a făcut exces de cafea. Rodica Popescu a declarat că a băut nu mai puțin de nouă cafele, care ar fi putut-o costa viața. Aceasta a spus că a mers în vizită la mai multe prietene care au servit-o cu cafea, iar ea nu a putut să o refuze pe niciuna. Astfel, artista a acumulat o doză mare de cofeină care a făcut-o să devină extrem de irascibilă.

„Eram într-o deplasare cu teatrul la Zimnicea şi m-am dus la o colegă într-o cameră de hotel şi m-a tratat cu un nes rece. L-am băut, că era cald vara. Am mers la alta, mi-a dat şi ea o cană de cafea, atâta mare, am băut-o şi pe aia, eu fiind ageamie la cafele. Mă duc la cealaltă după un timp, mă tratează iar cu o cafea mai rece şi am băut cam cum ar fi vreo nouă cafele naturale, în aproximativ trei sferturi de oră. După care am plecat la teatru şi aveam nişte nervi, eu care sunt un om civilizat aşa, aveam nişte draci în mine, nu ştiu de unde. Aveam matineu şi mă enervau toţi, îmi venea să mă iau de cineva, după aia, seara, nervii crescuseră rău”, a rememorat Rodica Popescu Bitănescu.

rodica popescu bitanescu, la un pas de moarte, 9 cafele
Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte

Despre această situație, Rodica Popescu Bitănescu și-a mai adus aminte că îi crescuse tensiunea extrem de mare, drept pentru care a mers la hotel pentru a se întinde în pat. Însă, colegii săi de breaslă împreună cu care era în turneu au observat că ceva este în neregulă cu ea, așa că au supravgheat-o constant, iar în cele din urmă au chemat un medic.

„Făcusem o tensiune îngrozitor de mare. Eu nu mi-am dat seama de aia aveam nervii aia (…) Şi, cum stăteam pe pat, îmi sărea când o mână, când un picior. Şi atunci eu am vrut să aţipesc. Era trei noaptea, veneau pe rând toţi şi mă păzeau, că şi-au dat seama că pot să mor. Toţi ziceau: «Tensiune mare. Şi, la un moment dat, aţipesc. Şi vine o tâmpită de actriţă: «Ce faci, mamă, dormi?!» Mă, când m-a întrebat, am vrut să o omor, pentru că m-a trezit din somnul ăla… Şi mi-a spus lumea după aia: «Rodica, dar puteai să faci un atac, tu nu ştii ce tensiune ai avut!»”, a mai povestit îndrăgita actriță.

Rodica Popescu Bitănescu este căsătorită de peste 40 de ani cu Mircea Bitănescu, însă din motive mai puâin cunoscute aceștia nu au adus pe lume urmași. În schimb actrița se poate mândri cu o carieră bogată, cu numeroase proiecte, fie că vorbim de piese de teatru (Micul infern, Cinci femei de tranziție, Gaițele etc.), seriale (Îngerașii) sau filme (Coana Chirița, Dumbrava minunată etc.).

Urmăriți Impact.ro și pe