Robotul ucigaș care a făcut prăpăd printre soldați. Raportul de la ONU e clar, a fost fabricat în Turcia

Stan Filon 03.06.2021, 14:46
Robotul ucigaș care a făcut prăpăd printre soldați. Raportul de la ONU e clar, a fost fabricat în Turcia

Era roboților care pot ucide oameni a sosit! O astfel de mașinărie a făcut subiectul unui raport ONU, după ce a fost surprinsă în acțiune în Libia, acolo unde a atacat mai mulți soldați care se aflau în plină retragere. Detalii șocante în articolul de mai jos!

Robotul ucigaș care a făcut prăpăd printre soldații din Libia

Filmele SF cu roboți capabili să anihileze ”ținte umane” au devenit realitate! Sunt deja de notorietate proiectele militare la care lucrează țări precum SUA, Rusia, China și Regatul Unit, care pun la punct astfel de roboți. Un astfel de robot a acționat recent în Libia, acolo unde a atacat militari. 

Raportul ONU se referă la o mică dronă kamikaze produsă în Turcia și botezată STM Kargu-2. Aceasta a atacat soldații în retragere în timpul unui conflict civil în Libia, potrivit ultimului raport al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Robotul ucigas care a facut prapad printre soldatii din Libia
Robotul ucigas care a facut prapad printre soldatii din Libia

Robotul ucigaș și-a așteptat victimele în aer

Raportul respectiv se referă la drona Kargu-2 drept ”muniție în așteptare”, ceea ce înseamnă că robotul aștepta pe loc până când s-a întâmplat să detecteze o posibilă țintă pe care a fost programat să o atace. Imediat cum aceasta a detectat ținta respectivă, a fost activată în mod asemănător cu o mină de teren, însă era, de fapt, situată în aer. Drona putea ataca orice țintă care ajungea la o anumită distanță. Atenție! Aceasta putea ataca fără supraveghere umană.

”Convoaie logistice și forțe aflate în retragere au fost vânate și atacate de la distanță de vehicule aeriene de luptă fără pilot sau sisteme de arme autonome letale precum STM Kargu-2 și alte muniții în așteptare. Sistemele de arme autonome letale au fost programate să atace ținte fără să fie nevoie de date de conectare între operator și muniție”, mai arată raportul Națiunilor Unite, potrivit Futurism.

Așadar, drona respectivă a fost programată să atace anumite ținte, apoi a fost eliberată în aer. Aceasta a așteptat până când în vizorul său au apărut țintele pentru care a fost programată să atace, apoi a făcut-o, fără a fi ghidată de vreun operator!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...